Alenka Artnik je nazaj: Izjemen potop Koprčanke

Drugi športi 6. Avg 202216:26 > 16:33 0 komentarjev
Foto: Daan Verhoeven

Po razočaranje in prvem rdečem kartonu v karieri je Alenka Artnik hitro pokazala, da je imela le slab dan. Četrti dan tekmovanja Vertical Blue na Bahamih se je potopila kar 111 metrov in poskrbela za enega najboljših dosežkov dneva.

Alenka Artnik je v torek, uvodni dan spektakularnega tekmovanja v potapljanju na vdih doživela bridko razočaranje. Pri napadu nove rekordne znamke (123 m) se ji zalomilo, pri prihodu na površje je za trenutek izgubila zavest in prvič v karieri prejela rdeč karton.

“Bila sem preveč utrujena od neprespane noči. Letošnji treningi so bili še za novi zahtevnejši, poleg tega pa sem verjetno prehitro tempirala formo,” se nam je javila z Bahamov razočarana 40-letna Koprčanka.

Foto: Daan Verhoeven

Po počitku znova pokazala zobe

Na vprašanje, če bo na Bahamih še nastopala, ni vedela, “mogoče bom šla še kakšen lahkoten potop,” nam je odvrnila.

Po treh dneh počitka je četrti tekmovalni dan spet oblekla neopren in se podala na prizorišče.

V disciplini z monoplavutjo je napovedala 111 metrov globine in potop tudi suvereno zaključila. Čeprav ne gre za rekordno znamko, gre za enega najglobljih potopov v ženski konkurenci.

Svetovni rekord Francoza

Prvo ime četrtega dne je bil sicer Francoz Arnaud Jerald, ki je v disciplini z dvojno plavutjo postavil nov svetovni rekord. Potopil se je 119 metrov in za meter izboljšal rekord, ki ga je do zdaj držal legendarni Rus Aleksej Molčanov, ki ga tokrat ni na Bahamih.