Kauzer v Seu d’Urgellu na stopničkah

Drugi športi 4. Sep 202117:14 > 17:15
Peter Kauzer. Foto: Nina Jelenc

Kajakaš Peter Kauzer je bil tretji na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v španskem Seu d'Urgellu. Pred njim sta bila le Čeh Vit Prindiš (82,76) in Avstrijec Felix Oschmautz (+0,36). Kauzer pa je za zmagovalcem zaostal 0,50 sekunde. Vsi trije na zmagovalnem odru so bili brez dotikov vratc.

Olimpijska proga iz leta 1992 Kauzerju prinaša večinoma lepe spomine. Tu je leta 2009 prvič postal svetovni prvak, leta 2006 pa je tu tudi prvič zmagal na tekmi svetovnega pokala, kar je ponovil še leta 2017. Tokrat je v Pirenejih prišel do tretje bronaste kolajne na tem prizorišču na tekmah svetovnega pokala.

Peter Kauzer. Foto: Nina Jelenc

Moški kajakaški finale je bil izjemno izenačen, saj je prve štiri tekmovalce ločilo vsega 51 stotink sekunde. Te so bile tokrat v prid Hrastničana, ki je prišel do tretjega mesta. Tudi zmaga je bila blizu, a na koncu se je zmage vseeno veselil Prindiš, ki je prišel do druge zmage na tej progi. Na nehvaležnem četrtem mestu je le s stotinko zaostanka za Kauzerjem končal Španec Pau Echaniz.

“Vesel sem te vožnje. V zadnjih vratih sem bil nekoliko bolj pazljiv, saj je bila do tam zelo dobra vožnja. Če bi še tam dobro odpeljal, bi danes verjetno zmagal, ker so bile majhne razlike,” je po uspehu povedal najboljši slovenski kajakaš.

Peter Kauzer. Foto: Nina Jelenc

Na tretji tekmi svetovnega pokala v sezoni je bil šesti Niko Testen (+2,72), ki je imel dve sekundi pribitka, en dotik vratc pa je imel tudi tretji slovenski finalist Martin Srabotnik, ki je bil osmi (+4,86). Za oba sta to najboljši uvrstitvi na svetovnih pokalih.

Slovenk v finalu ni bilo

Manj uspeha sta imeli tokrat kajakašici. Tako Eva Terčelj kot Urša Kragelj sta obstali v polfinalu. Eva Terčelj, ki je leta 2019 tu postala svetovna prvakinja, je zasedla končno 12. mesto, uvrstitev v finale ji je odnesel dotik. Urša Kragelj je bila dobro na poti vse do zadnjega padca, kjer pa je naredila napako, zaradi katere se je skoraj prevrnila, tako da je izgubila veliko dragocenega časa. Na koncu je bila 26.

Eva Terčelj. Foto: Foto: Nina Jelenc

Kljub izpadu v polfinalu Eva Terčelj ni bila preveč razočarana: “Škoda, saj sem bila blizu finala, tam pa vemo, da je zmeraj vse odprto. Ko sem prišla v cilj, sem bila s svojo vožnjo zadovoljna. To je bil pristop, na katerem lahko gradim. Ni bilo velikih napak, ampak vožnja ni bila popolna in s samo dobro vožnjo si ne smeš privoščiti dotikov, kar me je stalo uvrstitve izven finala, na 12. mesto.”

Zmagala je Avstralka Jessica Fox, druga je bila Britanka Mallory Franklin, tretja pa Slovakinja Eliška Mintalova.

Komentari

Vaš komentar