Kauzer zaostal le za Čehom in potrdil drugo mesto v seštevku

Drugi športi 11. Sep 202113:47 > 15:24
Foto: Kajakaška zveza

Slovenec Peter Kauzer je na zadnji tekmi svetovnega pokala kajakašev in kanuistov v slalomu na divjih vodah v francoskem Pauju zasedel drugo mesto, v skupnem seštevku pa je bil prav tako drugi. Danes je zaostal le za skupnim zmagovalcem, Čehom Vitom Prindišem. Med kajakašicami je tretje mesto zasedla Urša Kragelj, četrta pa je bila Eva Terčelj.

Kauzer je progo v Pauju prevozil brez napake in jo končal v času 95,63 sekunde. Za 55 stotink ga je nato v drugi polovici nastopajočih ugnal le Prindiš, ki je dobil že tekmo prejšnji teden v španskem Seu d’Urgellu. Tretji je bil Britanec Joseph Clarke, ki je za Čehom zaostal 1,25 sekunde.

V skupnem seštevku je 38-letni Hrastničan s četrtega napredoval na drugo mesto, potem ko je prehitel danes sedmouvrščenega Italijana Giovannija De Gennara ter desetega Avstrijca Felixa Oschmautza.

Prindiš je na koncu po štirih tekmah zbral 263 točk, Kauzer na drugem mestu pa 239. Di Gennaro je bil tretji z 220 točkami.

“V Pauju sem se vedno dobro počutil. Tudi cel teden sem imel na treningu dober občutek na vodi. V kvalifikacijah in polfinalu vožnji nista bili takšni, kot sem si želel, v finalu pa sem bolj napadal, vedel sem, kje lahko pridobim. Na koncu je malo zmanjkalo za zmago, ampak vesel sem še enih stopničk. Napredujem iz tekme v tekmo, prejšnji teden sem bil tretji, tokrat drugi, pred nami pa je še svetovno prvenstvo, kamor se odpravljam zelo motiviran,” je v izjavi za Kajakaško zvezo Slovenije dejal Kauzer in dodal:

“V Bratislavi se počutim kot doma, zdaj so sicer povsem prenovili progo. Dodali so plastične ovire, malo so jo modificirali. Ko smo bili na treningu, mi je bila všeč, tako da že komaj čakam svetovno prvenstvo čez dva tedna.”

Terčeljeva tretja v skupnem seštevku

Med kajakašicami je tretje mesto zasedla Urša Kragelj, četrta pa je bila Eva Terčelj. Devetindvajsetletna Terčeljeva je v skupnem seštevku zasedla skupno tretje mesto. Zmago je tako na tekmi kot v skupni razvrstitvi slavila Avstralka Jessica Fox.

Eva Terčelj. Foto: Foto: Nina Jelenc

Foxova je bila na dolgi in zahtevni stezi v Pauju najboljša kljub dvema sekundama pribitka zaradi dotika. Slavila je s časom 106,74 sekunde, s čimer je bila za 72 stotink hitrejša od Čehinje Katerine Minarik Kudejove. Tretje mesto je zasedla Kragljeva, ki je progo prevozila brez dotika. Za Foxovo je zaostala 1,54 sekunde.

Terčeljeva je za stopničkami na zadnji od štirih tekem svetovnega pokala zaostala 52 stotink sekunde. Brez dotika pa bi končala na drugem mestu. Vseeno je v skupnem seštevku prehitela kar nekaj tekmic in končala na skupno tretjem mestu z 201 točko. Pred njo sta končali le zmagovalka svetovnega pokala Foxova (290) in Novozelandka Luuka Jones (206).

V nedeljo se bodo v Pauju merili še kanuistke in kanuisti. V ženski konkurenci bosta v polfinalu nastopili Alja Kozorog in Eva Alina Hočevar, v moški pa Luka Božič, Benjamin Savšek in Nejc Polenčič.

Foto: Kajakaška zveza
Komentari

Vaš komentar