Slovenska plavalca gladko v polfinale EP

Drugi športi 3. Nov 202110:32 > 11:08 0 komentarjev
Katja Fain

Slovenska plavalca Katja Fain in Peter John Stevens sta se na 20. evropskem prvenstvu v 25-metrskih bazenih v ruskem Kazanu prebila v popoldanski polfinale. Fainova je bila v kvalifikacijah na 200 m delfin s časom 2:09,96 peta, Stevens pa je na 100 prsno z osebnim rekordom 57,92 dosegel 16. izid kvalifikacij.

“Plavala sem sproščeno, v polfinalu pa bom šla na vse. Poskušala bom doseči osebni rekord in se uvrstiti v finale, ki je dosegljiv,” je bila zadovoljna in odločna Katja Fain. “Plavati tehnično čimbolj pravilno in se z rezervo uvrstiti v polfinale,” pa je o dopoldanskem načrtu zatrdila njena trenerka Metka Sparavec in dodala, da je Katjina popoldanska naloga, plavati čim hitreje, brez rezerve in se uvrstiti v finale.

Osebni rekord Stevensa

Da je v življenjski pripravljenosti, z nastopi kaže Peter John Stevens. Tako hiter na 100 m prsno namreč še ni bil. Z osebnim rekordom 57,92 se je drugič v karieri spustil pod 58 sekund, svoj dosedanji rekord je izboljšal za pet stotink, bil 16. in se (po pravilu dva na državo) s 13. izidom uvrstil v popoldanski polfinale.

“Zelo sem zadovoljen z nastopom, po treh letih znova osebni rekord, pet tednov tekmujem in tekmovalni ritem je pravi. V polfinalu bom napadel s proge številka 1, pa da vidimo, če pridem v finale,” je navdušeno dejal Stevens.

“Še vedno ima rezerve na podvodnih obratih in tudi prihod v cilj se ni izšel, samo plavanje pa super,” pa je nastop Stevensa ocenil trener Luka Berdajs in se zazrl že v popoldanski nastop, kjer “bo cilj odplavati najhitreje letos, brez napak, potem pa bomo videli kaj to pomeni.”

Šeglovi za polfinale zmanjkalo 12 stotink

V današnjih kvalifikacijah je nastopila še Janja Šegl, ki je na 100 m mešano s časom 1:00,71, kar je njen najboljši dosežek v tej disciplini, ki jo je plavala bolj za ogrevanje, zasedla 20. mesto ter ostala brez popoldanskega nastopa. Šeglova je le za dve desetinki sekunde zaostala za državnim rekordom.

“Zelo sem zadovoljna, saj sem osebni rekord izboljšala kar za štiri sekunde. Po štirih letih, ko sem znova nastopila v tej disciplini, niti nisem vedela, kaj pričakovati, za polfinale mi je zmanjkalo 12 stotink, naslednjič bom startala na rekord,” je nastop povzela Šeglova.

Plavalka je sicer na tem prvenstvu prvič nastopila že v torek, ko je z osebnim rekordom 25,10 na 50 m prosto zasedla 27. mesto. Močnejša disciplina Ravenčanke bo 100-metrska razdalja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!