Spet brez konkurence: Alenka Artnik še drugič zlata

Drugi športi 9. Okt 20219:35 > 9:46 3 komentarji
Alenka Artnik je bila nesporna kraljica svetovnega prvenstva v Turčiji. Foto: Florian Burghardt

Slovenska potapljačica na vdih Alenka Artnik je na svetovnem prvenstvu v Turčiji v svojo zbirko dodala nov naslov svetovne prvakinje. V Kasu je bila najboljša že v disciplini z enojno plavutjo, zadnji tekmovalni dan pa je s potopom 103 metrov ugnala konkurenco še v disciplini z dvojno plavutjo.

Slovenska šampionka je naslovu z “monofinko” dodala še naslov svetovne prvakinje še v disciplini z dvojno plavutjo, kjer je že večkrat dokazala, da je praktično brez konkurence.

Nič drugače ni bilo tudi Turčiji. Najavila je potop 103 metre, tri manj od njega svetovnega rekorda, in brez težav prišla do 6. naslova svetovne prvakinje. Druga je bila Italijanka Alessia Zecchini, ki se je potopila 98 metrov.

Zadnji tekmovalni dan je bil na delu tudi slovenski veteran, 70-letni Japec Jakopin, ki je znova poskrbel za izjemen potop. Z dvojno plavutjo se je potopil 75 metrov in postavil nov svetovni rekord v kategoriji seniorjev nad 70 let.

Tretji slovenski predstavnik Samo Jeranko, ki je v petek osvojil v CNF (op. p. disciplina brez plavutk) bronasto odličje, zadnji dan ni nastopil. “S sabo nimam niti plavutk,” nam je v petek v smehu priznal Jeranko.