Vaterpolisti Triglava po štirih letih spet do naslova

Vodni športi 18. Jun 202222:02 > 23:03 0 komentarjev
FOTO: Getty Images

Najuspešnejši slovenski vaterpolski klub, AVK Triglav, je tudi v tretji tekmi finalne serije končnice državnega prvenstva premagal branilca naslova, Calcit Waterpolo. V tretji tekmi so v Kranju v zadnji četrtini zlomili odpor Kamničanov in zmagali s 15:12 (4:3, 4:3, 3:6, 4:0) ter osvojili svoj 18. naslov.

Izjemno napeto je bilo že sredi tedna v Kamniku, ko so Kranjčani zlomili odpor žilavih tekmecev šele v zadnji četrtini. Podobno dramo so polne tribune bazena v Kranju spremljale tudi na odločilni tekmi finala.

Čeprav so v tretji minuti druge četrtine z golom Nikole Rajlića domači vaterpolisti povedli s 6:3, je v začetku tretje Rok Bergant izenačil izid na 8:8. Slabe štiri minute pred koncem tretje četrtine so Kamničani celo povedli po dveh zaporednih golih Martina Steleta (12:11), toda v zadnji četrtini je spet do izraza prišla boljša telesna pripravljenost kranjski vaterpolistov.

Aleksander Paunović je v začetku zadnje četrtine izenačil na 12:12, Jaša Lah pa je dobre štiri minute pred koncem tekme Kranjčane spet popeljal do vodstva. Do konca tekme je Jure Beton, vratar AVK Triglava, ostal nepremagan, na drugi strani sta Gašperja Žurbija ugnala še Jaša Kadivec in Juš Vončina.

Napeta, težka, tudi nervozna tekma

“Tekma je bila taka kot smo pričakovali. Napeta, težka, tudi malce nervozna. Ni nam steklo, a potrpežljivo smo čakali na svoje minute, ki so prišle v zadnji četrtini, ko smo pokazali svojo pravo igro,” je po osvojenem naslovu državnih prvakov, Kranjčani so bili najboljši tudi v pokalu Slovenije, dejal Jaka Mikoletić, pomočnik glavnega trenerja Krištofa Štomajerja.

Najboljši strelec AVK Triglava je bil Andraž Pušavec s štirimi goli, po trikrat sta v polno zadela Jaša Kadivec in Jaša Lah, dvakrat je bil uspešen Aleksander Paunović, po enkrat pa so gostujočo mrežo zatresli Matic Rahne, Nikola Rajlić in Juš Vončina. V ekipi Calcit Waterpola sta bila s po štirimi goli najbolj razpoložena Martin Stele in Ivan Gledec, dvakrat se je med strelce vpisal Rok Bergant, po enkrat pa Aleksander Cerar in Blaž Briški.