Veliko je pričakoval, a ostal brez stopničk

Drugi športi 11. Avg 202118:59 0 komentarjev
Simon Oven
Simon Oven se je uvrstil med najboljših deset.

V španskem Saberu v bližini Leona se je s posamično klasično tekmo začelo evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah. V disciplini, kjer Slovenci niso najmočnejši, je največ pričakoval Simon Oven, sicer svetovni in evropski prvak v klasičnem spustu, a tokrat ostal brez zmagovalnih stopničk na devetem mestu.

Kot so sporočili s Kajakaške zveze Slovenije, maloštevilčna slovenska odprava v Španiji tako kot vselej največ pričakuje od sprinterske tekme, a vseeno je na najvišja mesta v klasičnem spustu računal Simon Oven, ki je na zadnjem EP v spustu na divjih vodah leta 2019 v Bovcu priveslal do naslova evropskega prvaka.

Tokratni kar dolg klasični spust, ki je potekal na precej mirni vodi, mu ni bil pisan na kožo, tako da je v cilj prišel izmučen in nezadovoljen. V prvi polovici proge je še bil blizu mest, ki prinašajo kolajne, v drugem delu pa so mu pošle moči, tako da je tekmovanje zaključil na devetem mestu.

Preostala trojica kajakašev se je odločila, da v klasiki ne bo trošila moči, saj računa na najvišja mesta v sprintu. Nejc Žnidarčič sploh ni startal, Tim Novak in Anže Urankar pa sta se po progi le spustila brez pravega tekmovalnega naboja.

Nejc Žnidarčič
Nejc Žnidarčič sploh ni startal.

Naslov evropskega prvaka med kajakaši si je priveslal Francoz Maxence Barouh, drugi je bil Nemec Finn Hartstein, tretji pa še en Francoz Paul Jean.

Med kajakašicami je Slovenija imela dve predstavnici, a tudi tu Ana Šteblaj ni veslala na vso moč, saj na najvišja mesta računa v sprintu. Zasedla je 19. mesto. Na svojem prvem članskem evropskem prvenstvu je Nika Ozimc priveslala malce višje od reprezentančne kolegice, na 17. mesto. Med kajakašicami je slavila Italijanka Mathilde Rosa pred Francozinjo Lise Vinet in Nemko Sophio Schmidt.

V četrtek se bo prvenstvo nadaljevalo z ekipnimi tekmami v klasičnem spustu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!