Znova zadonela Zdravljica: Alenka Artnik svetovna prvakinja

Drugi športi 3. Okt 202211:28 2 komentarja
Foto: Andac Kazar

Alenka Artnik je v turškem Kašu, kjer se je danes začelo svetovno prvenstvo v globinskem potapljanju na vdih, ubranila naslov svetovne prvakinje. To je zanjo že 7. zlato na svetovnih prvenstvih.

Najboljša potapljačica na vdih na svetu je že prvi dan svetovnega prvenstva v Turčiji potrdila ta naziv. S potopom 116 metrov je v disciplini z enojno plavutjo s konstantno obtežitvijo prišla do novega zlatega odličja, kar je lep obliž na razočaranje pred tedni, ko se ji je na tekmovanju Vertical Blue 2020 na Bahamih ponesrečil naskok na nov svetovni rekord.

“Precej jasno mi je, zakaj je to tega prišlo, zato si s tem nastopom ne bom preveč belila glave. Zadnjih sedem let uspešno premikam mejnike, zdaj pa sem le pokazala, da sem tudi jaz samo človek,” je pred tedni za Sportklub povedala 40-letna Koprčanka, ki je v tej disciplini tudi svetovno rekorderka. V pretekli sezoni se je ravno na Bahamih potopila kar 122 metrov.

Foto: Federico-Buzzoni

Sedmi svetovni naslov

Po krajšem premoru je zavihala rokave in se, kot smo videli, odlično pripravila na drugi vrhunec sezone. “Sprehodila” do novega zlata, na površje je prišla, kot rada sama reče, kot rožica, z nasmehom na obrazu, sodniki pa so ji v zameno pomahali z belim kartonom. Svojo veliko konkurentko, Italijanko Alessi Zecchini je ugnala za sedem metrov. Italijanska šampionka je uspešno izvedla potop na 109 metrov in prišla do srebra.

Za slovensko zvezdnico je to že njeno sedmo zlato v njeni karieri, v petek pa bo svojo zbirko skušala popraviti še v kategoriji z dvojno plavutjo, kjer je prav tako ena najboljših na svetu.

Simpatična Primorka je bila dvakrat zlata že v pretekli sezoni. SP je ravno tako kot zdaj potekalo v Turčiji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje