Za naslov v ligi MLB Atlanta proti Houstonu

Drugi športi 24. Okt 20218:36 > 9:07 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Postavljen je finale lige MLB. V tako imenovani World Series se bosta udarili ekipi Houston Astros in Atlanta Braves, ki so sinoči premagali branilce naslova Los Angeles Dodgers ter serijo dobili z izidom 4-2.

Za franšizo iz Atlante, ki je svoje najlepše trenutke preživljala v 90-tih letih prejšnjega stoletja, je to prva uvrstitev v finale lige MLB po 22 letih.

Nazadnje in edinkrat kot ekipa iz Atlante, so pokal za zmago v World Series dvignili leta 1995, ko so tedaj s 4-2 v finalni seriji porazili Cleveland Indians.

Vrhunci tekme Atlanta Braves – Los Angeles Dodgers:

Tokrat jim bo nasproti stala zasedba Houston Astros, ki so v finalu American League tudi s 4-2 v seriji odpravili Boston Red Sox. Za franšizo iz Teksasa je to četrta uvrstitev v World Series, ligo MLB so osvojili le v sezoni 2017, ko so bili v finalu boljši od Dodgers.

Poraz slednjih proti Atlanti pomeni, da se končuje že 20 zaporedno sezona lige MLB, v kateri aktualni prvak uspeha iz lanske sezone ni ponovil. Nazadnje je to uspelo kultni franšizi New York Yankees, ki so naslov pobrali v letih 1998, 1999 in 2000.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!