Za Patse končnica vedno dlje

Cam Newton, New England Patriots
Cam Newton, New England Patriots

Igralci New England Patriots so po porazu proti Los Angeles Rams (3:24) še korak dlje od uvrstitve v končnico, saj imajo zdaj ob šestih zmagah kar sedem porazov.

V tej sezoni zasedajo Patriots šele tretje mesto v diviziji, za Buffalom in Miamijem.

New England se v končnico nazadnje ni uvrstil leta 2008, ko je v AFC East končal na drugem mestu z razmerjem zmag in porazov 11-5. Od takrat je sledilo enajst zaporednih divizijskih naslovov, pet uvrstitev na Super Bowl in tudi trije naslovi prvaka.

Vse to je po odhodu Toma Bradyja daljna preteklost, kar se je znova pokazalo na srečanju proti Los Angeles Rams.

Bradyjeva menjava, nekdanji MVP Cam Newton, je bil znova neučinkovit (9-16, 119 jardov in prestrežena podaja, ki so jo Rams vrnili za touchdown), tako da ga je glavni trener Bill Belichick na začetku zadnje četrtine zamenjal z Jarrettom Stidhamom.

CAM JE ŠE VEDNO NAŠ PODAJALEC

Ko so Billa Belichicka po tekmi vprašali, zakaj ne bi zdaj mesta prvega podajalca prevzel Stidham in kaj mu je Newton do zdaj pokazal, da si zasluži to mesto, je v svojem slogu odgovoril: “On je naš podajalec. Mislim, da sem vse povedal.”

Patriots (6-7) imajo še minimalne možnosti za uvrstitev v končnico, do konca pa bodo igrali še proti vsem trem divizijskim tekmecem. Najprej bodo igrali proti zanje vedno neugodnemu Miamiju (8-4), nato proti vodilnemu Buffalu (9-3) in za konec proti ubogim NY Jets (0-12).

NEWTON POKAZAL PREMALO

Newton je bil v tej sezoni najbolj učinkovit kot tekač (451 jardov, 11 TD), pri podajah pa se ni izkazal (2172 jardov, 5 TD, 10 INT). V tej sezoni je izpustil dve tekmi zaradi pozitivnega covid testa, v zadnjih tednih pa se ukvarja s poškodbo trebušne mišice. “Biti moramo boljši in vse se začne pri meni. Preprosto moram odigrati bolje”, je povedal Cam Newton.

Cam Newton
Cam Newton

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!