Mourinho o Ronaldu: Rekordi so njegova obsesija

Euro 2020 12. Jun 202111:59 > 12:31
getty

Trener Rome Jose Mourinho je na šaljiv način spregovoril o svojem rojaku in bivšem varovancu Cristianu Ronaldu.

Trofejni trener je prepričan, da je neverjetna motivacija njegovega sonarodnjaka, ki želi s Portugalsko ubraniti naslov evropskih prvakov, ključnega pomena, pri njegovih dosežkih:Cristiano mora nemudoma zapustiti Italijo in me pustiti pri miru,” je izjavil Jose Mourinho za talkSPORT.

Omenjena akterja se bosta, če Ronaldo ne bo zapustil Juventusa, srečevala v prihodnji sezoni.

Ronalda zanimajo rekordi. On na EURU ne želi le blesteti in dosegati golov, želi ga osvojiti. To je njegova mentaliteta. To bo želel storiti tudi na svetovnem prvenstvu, ki bo prihodnje leto in na drugih turnirjih. Je legenda, eno izmed največjih imen v nogometni zgodovini. Njegov cilj je vselej, da osvoji zlato žogo in zlato kopačko. Rekordi so njegova obsesija. Lahko ste prepričani, da želi prehiteti iranskega nogometaša po številu doseženih golov za reprezentanco,” pravi Mourinho.

Naj omenimo, da je Irančan Ali Daei za izbrano vrsto dosegel 109 golov, 5 več od Ronalda, ki bi ga lahko prehitel že tekom evropskega prvenstva.

Mourinho trdi, da ni dobro, če Ronaldu rečeš, da je Messi boljši od njega:

Cristiano ne bi bil jezen. Bil bi le bolj motiviran. Kritike so tiste, ki ga delajo nezaustavljivega. Njegovi tekmeci ne bi smeli nikoli reči slabe stvari o njem, saj ga bi to le še dodatno gnalo k uspehu. Je igralec, ki je v psihološkem smislu zelo, zelo močan,” trdi novopečeni trener Rome.

“Vem, da nima več 25 let, a njegova statistika govori sama zase. Nekateri govorijo, da je že star. Res je, da ima že 36 let, toda koliko golov je dosegel v pretekli sezoni? 35! To povse vse,” je o rojaku za konec še povedal Mourinho.

Komentari

Vaš komentar