Pogodba Aleksandra Sekulića ni ogrožena

Aleksander Sekulć. Foto: Aleš Fevžer

Jutro po četrtfinalnem porazu slovenske košarkarske reprezentance proti Poljski predsednik KZS Matej Erjavec ni puščal dvomov o usodi selektorja Aleksandra Sekulića.

Najprej analiza, potem odločitve. Tako se je na vprašanje o prihodnosti v sredo zvečer odzval selektor Aleksander Sekulić. Dan pozneje, po neprespani noči, se zdi, da ga je predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec prehitel. “Aleksander Sekulić ima pogodbo z nami do konca prihodnjega leta,” je dejal prvi mož panožne zveze in dodal: “On je odličen trener. Ponavljam, ima sklenjeno pogodbo. Njegova izjava pa je normalna. Po takšnih prvenstvih je potrebna analiza. Tudi če bi bili prvaki, ki bi bila potrebna.”

Erjavec razočaranja ni mogel skriti. Za nameček so se ravno v trenutku pogovora z novinarji iz hotela do avtobusa sprehodili nemški košarkarji. Čaka jih trening pred petkovim polfinalom. Slovence čaka pot domov. “Žalostni smo. Razočarani. Po tekmi smo še dolgo sedeli na vrtu. Pogovarjali smo se in poskušali preboleti poraz. Vsi. Košarkarji, štab in vodstvo,” je dejal, razočaran ob spoznanju, da je bila vrhunska tretja četrtina premalo za zmago nad Poljsko.

“Če bi desetkrat igrali proti Poljski, bi devetkrat zmagali,” je poudaril predsednik KZS in se kaj hitro zavedal, da je tovrstna špekulacija slaba tolažba. Kot tudi izjava o tem, da bi bili pred desetletjem veseli vloge favorita. “Od nas je pričakuje več. Vsaka tekma je poglavje zase. Poraz z BiH nas je streznil, nato pa je znova prišla tista ena tekma,” je nadaljeval ljubljanski odvetnik na čelu panožne zveze.

“Storiti moramo vse, da se uvrstimo na svetovno prvenstvo in tam popravimo vtis,”  je misli proti letu 2023 poskušal usmeriti Erjavec, zavedajoč se dejstva, da bo kvalifikacijska pot še trnova. A to je edini način, da se Luka Dončić kot prvi zvezdnik vrne v reprezentanco. Goran Dragić pa … “Lahko se mu le zahvalim,” je s cmokom v grlu dejal Matej Erjavec.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje