Zmaga kraljev v New Yorku

Hokej 25. Feb 20237:49
Anže Kopitar; Foto: AP Photo/Jae C. Hong

Hokejisti Los Angelesa so ponoči gostovali pri New York Islanders in se veselili zmage s 3:2. Z novo zmago so potrdili drugo mesto na zahodu, kjer za točko zaostajajo za Las Vegasom.

Dan po nesrečnem porazu v New Jerseyju, kjer je Los Angeles vodil vse do 20 sekund pred koncem, Anže Kopitar je dosegel gol in podajo, nato pa izgubil v podaljšku, je ekipa iz Kalifornije vendarle uspela rešiti tesno prednost in se veselila nove zmage.

Phillip Danault in Artur Kalijev sta v UBS Areni v 27. in 29. minuti v vsega 82 sekundah poskrbela za vodstvo kraljev z 2:0, Gabriel Vilardi pa je v 33. poskrbel celo za 3:0. Noah Dobson je še v drugem delu znižal razliko. V zadnjem delu je Adam Pelech New York pripeljal na 2:3, v zadnjih štirih minutah in pol pa so gostje vendarle ubranili minimalno prednost. Jonathan Quick je na tekmi zbral 16 obramb.

Los Angeles ostaja v New Yorku in po prostem večeru jih čaka še obračun z Rangers.

Prvake spet nosil McKinnon

Na vzhodu je Carolina potrdila vodilni položaj v metropolitanski skupini in s 4:0 ugnala Ottawo. Ob napadalcih je blestel tudi vratar Antti Raanta, ki je zbral kar 32 obramb.

Tesno je slavil Toronto, druga ekipa atlantske skupine, ki je doma z 2:1 po podaljšku ugnal Minnesoto. Strelec odločilnega gola je bil William Nylander.

Foto: guliverimage

Na ostalih tekmah so slavili gostje. Buffalo, kar dvakrat je zadel Jeff Skinner, je s 3:1 ugnal Florido, Montreal s 5:2 Philadelphio in Colorado kar s 5:1 Winnipeg. Na tej tekmi je spet blestel Nathan MacKinnon, ki je že na šesti tekmi zaporedoma dosegel vsaj dve strelski točki.

Liga NHL, Izidi:

Florida Panthers – Buffalo Sabres 1:3
Toronto Maple Leafs – Minnesota Wild 2:1 (podaljšek)
Philadelphia Flyers – Montreal Canadiens 2:5
Carolina Hurricanes – Ottawa Senators 4:0
New York Islanders – Los Angeles Kings 2:3
Winnipeg Jets – Colorado Avalanche 1:5