Gretzky ne dvomi, da bo njegov rekord padel

Hokej 24. Dec 202110:44 > 10:50 0 komentarjev
Ovečkinu do rekorda Gretzkyja manjka še 142 golov. Foto: Guliverimage

Legenda hokeja Wayne Gretzky je v pogovoru za New York Times dejal, da je povsem prepričan, da bo Aleksander Ovečkin podrl njegov rekord po številu golov v rednem delu lige NHL.

Liga NHL je zaradi poslabšanih razmer s koronavirusom na božičnem odmoru, ki se bo končal v noči na 28. december. Na lestvici strelcev prednjačita Nemec Leon Draisaitl in Kanadčan Connor McDavid. Oba člana Edmontona sta dosegla po 49 točk, na tretjem mestu pa je trenutno legendarni Rus Aleksander Ovečkin s 47 točkami (22 golov in 25 asistenc).

Kapetan Washington Capitals je tako svojo številko zadetkov v najmočnejši hokejski ligi na svetu dvignil že na neverjetnih 752, s čimer je na večni lestvici na četrtem mestu. Pred njim so Čeh Jaromir Jagr (766), Kanadčan Gordie Howe (801) in Kanadčan Wayne Gretzky (894).

Največ golov v zgodovini lige NHL

1. Wayne Gretzky – 894

2. Gordie Howe – 801

3. Jaromir Jagr – 766

4. Aleksander Ovečkin – 752

5. Brett Hull – 741

A legendarni Gretzky je v pogovoru za New York Times poudaril, da verjame, da bo Ovečkin njegov rekord kmalu podrl: “Sploh ni vprašanje, ali me bo prehitel, ampak kdaj. Mislim, da je to super. Letos je na odlični poti, da doseže med 40 in 50 golov, tako da ni več dvoma, če me bo ujel.”

Wayne Gretzky je prepričan, da bo njegov rekord kmalu padel. Foto: Guliverimage

Dobro za ves hokej

Danes 60-letni Kanadčan, ki trenutno dela kot strokovni televizijski komentator, se je leta 1999 športno upokojil po 20 odigranih sezonah. Ovečkin trenutno igra v svoji 17. sezoni, s Capitals pa je poleti podpisal še petletno pogodbo. Zdi se, da je na res odlični poti, da podre Gretzykjev rekord.

“Če bo ostal zdrav, bo to odlična stvar za hokej. To je zelo pozitivno. Ne le za ligo NHL, ampak na splošno za hokej po celem svetu. Mora biti sproščen, potreboval pa bo dve, tri, morda štiri leta. Ampak mu bo uspelo. Sem njegov največji navijač,” je še dodal štirikratni zmagovalec Stanleyjevega pokala.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!