V finalu pokala znova največja rivala

Hokej 21. Sep 202221:11 0 komentarjev
Foto: Vanna Antonello/ICEHL

Hokejisti SŽ Olimpije so drugi finalisti letošnje izvedbe pokalnega tekmovanja. Ljubljančani so v polfinalu v gosteh premagali Slavijo Junior s 7:0 (3:0, 2:0, 2:0). Že v torek si je finale zagotovila zasedba Sija Acronija Jesenic, ki je v gosteh premagala LedX Celje s 4:0 (3:0, 1:0, 0:0).

Za branilce naslova iz Tivolija so že v prvi tretjini zadeli Žiga Pance, Rok Kapel in Joseph Garreffa, v drugi sta bila uspešna Carl Neill in Nik Simšič, v tretji pa še dvakrat Miha Beričič.

Finale pokalnega tekmovanja je v tej sezoni predviden za 28. september, gostitelj pa bo jeseniška ekipa. V lanski sezoni, ko je pokal potekal po turnirskem sistemu, so v finalu na Bledu Ljubljančani s 3:1 premagali Jeseničane.

Slovensko hokejsko pokalno tekmovanje se v tej sezoni sicer ni začelo po predvidenem scenariju. Četrtfinalni tekmi sta namreč odpadli, niso pa ju nadomeščali, zato sta se Sij Acroni Jesenice in SŽ Olimpija uvrstila v polfinale brez boja.

Ljubljančani bi morali igrati tekmo z Mariborom, a je zaradi premajhnega števila igralcev pri slednjem niso izvedli. Že pred tem pa je odpadla tekma med kranjskim Triglavom in Sijem Acronijem Jesenicami zaradi podobnih razlogov.

V pokalno tekmovanje se je sicer v tej sezoni prijavilo šest ekip.

Lanski naslov brani Olimpija, v finalu na Bledu so Ljubljančani s 3:1 ugnali večne tekmece z Jesenic.

Hokejski pokal Slovenije

Polfinale: 

Torek, 20. september: 

HK LedX Celje – HDD Sij Acroni Jesenice 0:4 (0:3, 0:1, 0:0)

Sreda, 21. september: 

HK Slavija Junior – HK SŽ Olimpija 0:7 (0:3, 0:2, 0:2)

Finale:

Sreda, 28. september:

HDD Sij Acroni Jesenice – HK SŽ Olimpija