Italijani prekinili zmagoviti niz Jesenic

Alpska liga 29. Jan 202220:20
HDD Sij Acroni Jesenice.

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v drugem krogu drugega dela tekmovanja v alpski ligi zabeležili poraz proti Asiagu. Italijanski predstavnik je bil boljši s 4:1 (0:0, 1:3, 0:1) in skočil na vrh razpredelnice v skupini master. Železarji so vknjižili prvi poraz po enajstih zaporednih zmagah v tem tekmovanju.

Jeseničani so prejšnji teden redni del lige končali na trdnem prvem mestu, saj so imeli velik naskok pred zasledovalci. V nadaljevanje lige so v skupino master, kjer igra prvih šest po rednem delu po dvokrožnem sistemu, prinesli še dodatne štiri točke bonusa.

Današnji poraz je prvi po 11 zaporednih zmagah. Pred tem so varovanci Nika Zupančiča sklonjenih glav led zapustili pred skoraj natanko dvema mesecema proti avstrijski ekipi Lustenau.

Po prvi tretjini brez zadetkov je v drugi Asiago povedel v osmi minuti prek Daniela Mantenuta, dobro minuto in pol kasneje pa je izenačil Jaša Jenko. Asiago je v 33. in 34. minuti v razmiku vsega 19 sekund dvakrat ugnal Oscarja Fröberga (21 obramb) v jeseniških vratih. Zadela sta Alessandro Tessari za 2:1 in Steven Iacobellis za 3:1.

V zadnji tretjini ob enakovredni igri Jeseničani niso zadeli, gol v prazno mrežo pa je za končnih 4:1 za Asiago dosegel Stefano Giliati.

V skupni master so poleg današnjih tekmecev še Fassa, Ritten, Lustenau in Cortina. Po dvokrožnem sistemu bodo igrali deset tekem, po katerih bodo že znani štirje zanesljivi udeleženci končnice. Preostala dva kluba pa si bosta lahko končnico priborila po dodatnih kvalifikacijah z najboljšimi ekipami iz preostalih dveh skupin drugega dela lige.

Naslednja tekma Jeseničane čaka 3. februarja, ko bodo gostili Ritten.

Komentari

Vaš komentar