Jan Drozg se seli v sloviti Detroit

Hokej 11. Mar 202218:59 > 20:31 0 komentarjev
Drozg zapušča Pittsburgh in se seli v Detroit. Foto: Icon Sportswire/AP Images via Guliver

Slovenski hokejist Jan Drozg bo v novi sezoni nastopal za ekipo Grand Rapids Griffins. Gre za AHL ekipo moštva Detroit Red Wings.

Drozg bo tako dobil novo možnost za dokazovanje v novi sredini, pogodba pa mu poteče ob koncu letošnje sezone.

“S prestopom sem zelo zadovoljen. Mislim, da potrebujem nov začetek, neko novo možnost po dokazovanju v drugi NHL organizaciji. Mislim, da je to zelo pozitivno za mene. Do prestopa je prišlo tako, da sem pred dvema mesecema v Pittsburghu izrazil željo po odhodu, saj se mi zdi, da zame tukaj ni bilo nobene prihodnosti. Vodilni ljudje v organizaciji so se menjali, s tem pa je prišlo do spremembe vlog v ekipi, kar meni ni bilo pisano na kožo. Z agentom sva se nato odločila, da je najboljše, da organizacijo zapustim. Pripravljen sem bil prestopiti kamorkoli drugam, kjer bi mi bili pripravljeni ponuditi priložnost v igri. Na koncu se je izkazalo, da je to Detroit,” je dejal slovenski hokejist.

Novi začetki

Jan Drozg Detroit pozna predvsem zaradi Jana Muršaka. “Po resnici povem, da malo vem o Detroitu, oziroma vem neke osnovne stvari. Ekipo Detroita najbolj poznam zaradi Jana Muršaka še iz časa, ko je on igral pri njih. Nikoli še nisem bil v Detroitu, nikoli še nismo s Pittsburghom gostovali tukaj in praktično ne vem nič o mestu ali ekipi. Vse bo na novo in upam, da se bo čim lažje vključiti v to organizacijo. Pogovarjal sem se s trenerjem in športnim direktorjem Detroita takoj po tem, ko je bil narejen prestop med organizacijama,” je še dodal Drozg.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!