Jeseničanom za prve tri točke dovolj odlična zadnja tretjina

Alpska liga 27. Jan 202222:39
Jeseničani so se po porazu proti Olimpiji pobrali z zmago proti Fassi.

Po porazu proti Olimpiji na prvi tekmi polfinala državnega prvenstva so Jesenice v prvem krogu drugega dela alpske lige gostovale pri italijanski Fassi. Po zaspanem začetku, ko so se dvakrat znašli v zaostanku, so železarji prestavili v prestavo višje in po zaslugi izvrstne zadnje tretjine zasluženo zmagali (6:2).

V alpski ligi se je začel drugi del tekmovanja. Prvih šest moštev po rednem delu se bo v dvokrožnem sistemu (doma in v gosteh) merilo za čim višje mesto pred začetkom končnice. Prve tri ekipe bodo lahko izbirale svoje tekmece. Preostalih enajst ekip pa se v skupinah A in B meri za uvrstitev osmino finala, kjer se bodo zmagovalci nato pridružili omenjeni šesterici.

Jesenice, edini slovenski predstavnik v tekmovanju, so kot zmagovalna ekipa rednega dela v drugi del prenesle maksimalne štiri točke. Tri je naprej prenesel Asiago, dve Ritten, eno Lustenau, brez pa sta napredovala Cortina in Fassa.

Svetina držal priključek, nato “blitzkrieg”

In prav Italijani so bili današnji tekmec Jeseničanov. Hokejisti iz bližine smučarskega središča Cortina d’Ampezzo so po prvi tretjini proti železarjem celo vodili, izid pa je v 25. minuti poravnal Erik Svetina. Domači so kmalu zatem še drugič izkoristili prednost igralca več na ledu in še drugič povedli. Pred drugim odmorom je še drugič izenačil Svetina.

V tretjem delu pa smo gledali enosmerni promet. Jeseničani so močno prevladovali, po vrsti so v razmaku dobrih sedmih minut zadeli Nejc Brus, Andraž Zibelnik, Jaša Jenko in Luka Ulamec, aktualni slovenski prvaki pa prišli do visoke zmage (5:2). Z njo so ohranili vodilno mesto na lestvici, saj sta oba najbližja zasledovalca prav tako slavila. Asiago je bil boljši od Lustenaua, Ritten pa je zmagal v Cortini.

Alpska hokejska liga, master-round, 1. krog

Lustenau – Asiago 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)

Cortina – Ritten 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

Fassa – Jesenice 2:6 (1:0, 1:2, 0:4)
Strelci: 1:0 Tedesco (Lindgren, Mcparland, 13.), 1:1 Svetina (Seršen, 25.), 2:1 Iori (Lindgren, 28.), 2:2 Svetina (37.), 2:3 Brus (43.), 2:4 Zibelnik (Pance, 45.), 2:5 Jenko (Rajsar S., 50.), 2:6 Ulamec (59.)

Lestvica

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari

Vaš komentar