K Olimpiji še četrta, tokrat kanadska, okrepitev

Hokej 6. Jun. 202214:11
Delite:
Foto: Guliverimage

Iz vrst aktualnih državnih prvakov SŽ Olimpije so sporočili, da so moštvo pred novo sezono okrepili s kanadskim branilcem Carlom Neillom. Po Nejcu Stojanu, Anthonyu Morroneju in Marcu-Olivierju Vallerandu je to še četrti prišlek v garderobi zmajev.

Med zmaje prihaja branilec Carl Neill, ki je preteklo sezono začel pri moštvu Laval Rocket v American Hockey League in zaključil pri Kölner Haie v DEL. To je bila za 25-letnega Kanadčana sploh prva izkušnja izven domovine, zdaj pa se bo 185 centimetrov visoki hokejist pridružil ekipi pod vodstvom Mitje Šivica.

“Prva stvar, ki jo vidiš pri Carlu Neillu, so njegove odlične vrline in značaj izven ledu. Na ledu je težek nasprotnik, brezkompromisen pred golom in v kotih, zna odigrati pod pritiskom in organizirati napad … Ogledal sem si vse štiri tekme, ki jih je odigral v DEL in mislim, da je bil odličen. Če si ga predstavljam v takšni luči v naši ekipi, smo dobili odličnega branilca. Lepo se premika na modri liniji in ima dober strel. Dobivamo igralca, ki nam bo poleg tega dal tudi veliko borbenosti in značaja,” je o novi moči v branilskih vrstah dejal Šivic.

“S prihodom v Ljubljano se začenja novo poglavje v moji karieri in zelo se veselim začetka sezone. Mislim, da nas čaka kar nekaj izzivov in vsekakor si želim odlične sezone,” pa je ob najavi prihoda delaj Neill, ki se bo sicer zmajem na treningih priključil konec julija.

Ljubljančani so že prej potrdili, da v ekipi ostajajo Žiga Pance, Kristjan in Mark Čepon, Joona Erving, Rok Kapel, Gregor Koblar, Luka Kalan, Tadej Čimžar, Miha Zajc, Žan Us, Nik Simšič, Aljoša Crnovič, Jaka Sodja. Pridružili pa so se tudi že Kanadčana Anthony Morrone in Marc-Olivier Vallerand ter Nejc Stojan.

Komentari

Vaš komentar