Znani so vsi polfinalisti svetovnega prvenstva

Hokej 23. Maj 202422:50 > 22:54 0 komentarjev
Veselje kanadskih hokejistov. FOTO: Profimedia.

Kanada in Švica z zanesljivima ter Češka in Švedska s tesnima zmagama so se uvrstile v polfinale elitnega razreda svetovnega prvenstva v hokeju na ledu na Češkem.

Svetovni prvaki Kanadčani so se pričakovano uvrstili v polfinale svetovnega prvenstva. V Pragi so, potem ko so v dveh obdobjih na hitro prišli do naskoka, slavili s 6:3.

Nemčija je lani dosegla enega največjih uspehov v zgodovini, saj je na medaljo čakala dolga desetletja, letos pa uspeha ne bo ponovila in bo na koncu šesta. Nemce so ustavili njihovi sosedje Švicarji, ki pa so tradicionalne tekmece v trdem in izenačenem boju dokončno premagali šele z zadetkom na prazna vrata.

Zelo tesno je bilo na dveh večernih polfinalnih obračunih. Domačini so v Pragi z golom napadalca Florida Panthers Pavla Zache z 1:0 odpravili ZDA. Še bolj dramatično je bilo na drugi večerni tekmi, v kateri smo videli skandinavski obračun. Švedi so vse do zadnje minute rednega dela vodili z 0:1, potem pa so Finci zabili gol in sledili so podaljški. V podaljških so Švedi z golom Joela Erikssona le prišli do zmage z 2:1.

Izidi, četrtfinale:

Četrtek, 23. maj:
Kanada – Slovaška 6:3 (2:1, 1:0, 3:2)
Švica – Nemčija 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
ZDA – Češka 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Švedska – Finska 2:1* (1:0, 0:0, 0:0, 1:1)

*po podaljšku

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!