Po golu Ograjenška končnico lahko prinese le še čudež

Hokej 5. Feb 202319:362 komentarja
Olimpija Gradec
Foto: HKO/Domen Jančič

Hokejisti Olimpije so v 47. krogu lige ICE na domačem ledu gostili Gradec in proti neposrednemu tekmecu za 10. mesto na lestvici izgubili z 2:3 po podaljšku. Ta poraz Ljubljančane praktično že izloča iz boja za končnico, saj imajo šest tekem pred koncem (18 možnih točk) za 99ers že 11 točk zaostanka.

Olimpija se je po petkovi zmagi na Dunaju tokrat vrnila v Tivoli in pod Rožnikom gostila Gradec, ki ga je v tej sezoni na treh tekmah dvakrat premagala, pred dobrim tednom dni pa je ob debiju novega trenerja Anttija Karhule na avstrijskem Štajerskem visoko izgubila (1:4). Za obe moštvi je bila to ena najpomembnejših tekem v celotni sezoni, Gradčani bi si z zmago na 10. mestu lahko zagotovili praktično neulovljivo prednost pred zmaji, ti pa so za ohranitev upov na preboj v pre-playoff prav tako potrebovali tri točke proti neposrednim tekmecem.

A na žalost domačih navijačev so zeleno-beli zelo slabo vstopili v srečanje, ko je po napaki obrambe že po 105 sekundah Žana Usa, ki je v petek v avstrijski prestolnici blestel s 45 obrambami, z bekhendom premagal Sam Antonitsch. Ljubljančani v prvem delu niso bili nenevarni, imeli so nekaj polpriložnosti, ki pa jih je uspešno zaustavil vratar panterjev Nicolas Wieser.

Olimpija Gradec
Foto: HKO/Domen Jančič

Ljubljančani so v drugi tretjini nastopili odločneje in bili veliko bolj konkretni pred vrati 99ers, trud pa se jim je izplačal v 26. minuti, ko je po protinapadu štirih proti dvema mrežo gostov zatresel branilec Aleksandar Magovac. Gradec je imel pripravljen odgovor, najprej dvakrat zadel okvir gola Usa, nato pa je v 37. minuti veliko napako storil Joona Erving. Viktor Granholm je sam krenil proti Usu in ljubljanskega vratarja s strelom med nogama tudi zanesljivo premagal za minimalno prednost pred zadnjimi dvajsetimi minutami.

Olimpija Gradec
Foto: HKO/Domen Jančič

A vodstvo gostov v zadnji tretjini ni trajalo dolgo, v 42. minuti je s samostojno akcijo navdušil Jaka Šturm. Po dobljenem dvoboju ob ogradi je neoviran zadrsal pred vrata Wieserja in ga z lepo odmerjenim strelom pod prečko zanesljivo premagal za drugo izenačenje na dvoboju. Nadaljevanje je minilo v izenačenem ritmu, v 57. minuti pa je enkratno priložnost za zmago zapravil Žiga Pance, ki je z bližine streljal čez gol.

Tekma se je v prevesila v podaljšek, kar je bolj zadovoljilo apetite Gradca, ki je tako Ljubljano zapustil vsaj s točko, da so Avstrijci prestolnico zapustili z dvema, pa je po dobri minuti in pol dodatnega časa poskrbel slovenski reprezentant Ken Ograjenšek.

Pred moštvi v ligi ICE je zdaj enotedenski reprezentančni premor, med katerim se bo slovenska reprezentanca mudila na prijateljskem turnirju v Bolzanu. Selektor Matjaž Kopitar bo rise, med katerimi bo tudi dvanajst zmajev, zbral jutri na Bledu. Olimpija se bo na delo v razširjeno avstrijsko prvenstvo vrnila v torek, 14. februarja, ko bo gostovala prav pri bolzanskih lisicah.

Liga ICE, 47. krog

Sobota, 4. februar:

Dunaj – Pioneers Vorarlberg 5:1 (3:1, 0:0, 2:0)

Nedelja, 5. februar:

Olimpija – Gradec 2:3 po podaljšku (0:1, 1:1, 1:0, 0:1)
Strelci: 0:1 Antonitsch (Woger, 2.), 1:1 Magovac (Mehle, Zajc, 26.), 1:2 Granholm (Pfeffer, 37.), 2:2 Šturm (42.), 2:3 Ograjenšek (Granholm, Kirchschlaeger, 62.)

KAC Celovec – Asiago 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
Black Wings Linz – VSV Beljak 3:4 (0:0, 0:3, 3:0; 0:1)
Innsbruck – Salzburg 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
Pustertal – Fehervar 0:1 (0:0, 0:0, 0:0; 0:1)

Komentari

Vaš komentar