Pustertal poskrbel za presečenje v četrfinalu

Hokej 16. Mar 202420:35 0 komentarjev
Pustertal Olimpija
Foto: HC Pustertal/Iwan Foppa

V hokejski ligi ICEHL so znani vsi udeleženci polfinala. V zadnji četrtfinalni seriji, ki je edina zahtevala sedem tekem, je danes napredoval Pustertal po zmagi s 4:1 proti Fehervarju. Že pred tem so si polfinale zagotovili celovški KAC, Bolzano in Salzburg. Slovenski predstavnik SŽ Olimpija je nastope končal v kvalifikacijah za končnico.

Prav Pustertal je bil tisti, ki je Ljubljančanom v sezoni 2023/24 preprečil pot v končnico, potem ko je konec februarja v odločilni tretji tekmi zmagal z golom v 15. minuti podaljška.

Vodilne ekipe v ligi so si lahko izbirale tekmece v četrtfinalu, Pustertal si je takrat izbrala drugouvrščena ekipa rednega dela Fehervar, a je na koncu po sedmih tekmah napredoval kvalifikant.

To je bila edina uspešna nižjepostavljena ekipa v četrtfinalu. Celovčani, prvi po rednem delu, so si izbrali drugega kvalifikanta Pioneers Vorarlberg ter sicer ne povsem brez težav slavili s 4:2 v zmagah; Salzbuzrg, tretji iz rednega dela, pa je gladko s 4:1 v zmagah odpravil Black Wings Linz. V zadnji seriji sta po izbiranju preostalih ekip ostala četrta ekipa rednega dela Bolzano ter beljaški VSV, Južni Tirolci so v seriji zmagali s 4:1.

V polfinalu, ki se bo začel v torek, sta para KAC – Pustertal ter Salzburg – Bolzano.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!