Soigralec Luke Mavra se seli v Ljubljano

Hokej 13. Jun 20229:33 0 komentarjev
Zasedba Olimpije dobiva vse bolj končno podobo pred novo sezono. Foto: Aleš Fevžer

Pri aktualnih slovenskih prvakih, SŽ Olimpiji, so ob podaljšanju pogodb številnim nosilcev iz prejšnje sezone dodali še pet novih okrepitev. Najnovejša je 26-letni ameriški napadalec Chris Dodero.

Po vratarju Anthonyju Morrone, branilcema Carl Neillu in Nejcu Stojanu ter napadalcu, povratniku med zmaji, Marcu-Olivieru Vallerandu, so pri hokejski Olimpiji predstavili še peto novo moč v garderobi. V Tivoli prihaja ameriški napadalec Chris Dodero, ki je v zadnjih petih letih igral v ekipi American International College v ligi NCAA, kjer je bil soigralec slovenskega reprezentanta Luke Mavra.

V minuli sezoni je na 36 tekmah dosegel 29 točk (13 golov in 16 podaj), zdaj pa se prvič v karieri seli čez lužo. “Zelo se veselim prihoda v Evropo in v Ljubljano ter komaj čaka, da se pridružim ekipi in da se sezona začne,” je ob tem dejal 175 centimetrov napadalec, ki lahko igra na položaju levega krila ali centra.

“Chris bi lahko s svojimi številkami iz NCAA v ZDA naredil dobro zgodbo, a si je želel priti v Evropo in narediti kariero tukaj. Govorimo o fantu, ki je zelo hiter in energičen, izbran je bil za najboljšega obrambnega napadalca, dober je tako v igri z igralcem več kot z igralcem manj. Z njim dobimo igralca, ki je lačen dokazovanja in komaj čaka, da se nam pridruži. Vesel sem, da postaja del naše ekipe, saj s tem pridobivamo dimenzijo, ki nam manjka. Ima odlične delovne navade in tudi značajsko ima veliko kvalitet. Mislim, da se bo odlično vklopil v našo ekipo,” je o novi okrepitvi dejal trener zmajev Mitja Šivic.

Ta trenutno lahko računa na 22 hokejistov, a kadrovanje v slovenski prestolnici še ni končano.

Trenutna sestava ekipe HK Olimpija:

Vratarji: Žan Us, Anthony Morrone, Luka Kolin

Branilci: Aljoša Crnovič, Mark Čepon, Kristjan Čepon, Joona Erving, Tine Klofutar, Aleksandar Magovac, Carl Neill, Nejc Stojan

Napadalci: Tadej Čimžar, Chris Dodero, Luka Kalan, Rok Kapel, Gregor Koblar, Žiga Pance, Nik Simšič, Jaka Sodja, Jaka Šturm, Marc-Olivier Vallerand, Miha Zajc

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!