Šok s Slovaške: Bratislava znova zapušča ligo ICE

Hokej 28. Jul 202221:07 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Iz hokejskega kluba Bratislava Capitals so sporočili presenetljivo novico. Moštvo, ki je lani novembra izstopilo iz lige ICE zaradi tragične smrti hokejista Borisa Sadeckyja in športnega direktorja Dušana Paška mlajšega, se je pred novo sezono mednarodnemu tekmovanju znova pridružilo. A zdaj znova napovedalo izstop.

Kot so na družbenih omrežjih zapisali predstavniki kluba iz slovaške prestolnice, gre vzrok za ponoven izstop iz lige pripisati negativni kampanji nekaterih medijev. “Dragi navijači, na žalost moramo potrditi informacije, da hokejski klub Bratislava Capitals zapušča ligo ICE. V minulih mesecih smo trdo delali, da bi se ponovno vključili v to mednarodno tekmovanje, z vsemi načrti za prihajajočo sezono. Nekaj tednov nazaj se je začela negativna kampanja medijev, ki je skušala škodovati našemu glavnemu sponzorju iClinic in njenim zdravnikom. V klubu smo vse do zadnjega trenutka prišlo do preobrata, a želimo biti pošteni do lige. Zato z obžalovanjem sporočamo, da klub končuje svoje aktivnosti.”

Na dogajanje so se odzvali tudi pri vodstvu najmočnejšega hokejskega tekmovanja v regiji. “S presenečenjem smo sprejeli sporočilo Bratislave Capitals, da zapuščajo ligo ICE, kar so sporočili prek družbenih omrežjih. Slovaki so zagotovili vsa potrebna dokazila pred vrnitvijo v ligo. O nadaljnjem dogajanju vas bomo obvestili pozneje.”

Po prvotnem urniku prihajajoče sezone bi morala SŽ Olimpija, edina slovenska predstavnica v ligi ICE, sezono 16. septembra odpreti prav z domačo tekmo proti Bratislavi.