Udarna novica iz Tivolija: Šivic zapušča Olimpijo (VIDEO)

Hokej 24. Jan 202313:43
Foto: Uroš Skaza

Po informacijah iz kluba se od mesta glavnega trenerja SŽ Olimpija poslavlja trener Mitja Šivic. Ljubljančani so na zadnjih 14 tekmah lige ICE slavili zgolj enkrat in so na lestvici pred odločilnim mesecem na predzadnjem mestu.

43-letni Mitja Šivic po sporočilu iz vodstva kluba zapušča hokejsko Olimpijo. Gorenjec se je ljubljanskemu kolektivu pridružil pred začetkom lanske sezone, ko so se zmaji vrnili v ligo ICE – nekdanjo ligo EBEL. Po odličnem začetku je z Ljubljančani lani dolgo časa zasedal mesta pri vrhu lestvice, na koncu pa osvojil šesto mesto in si priigral presenetljivo direktno uvrstitev v končnico. V njej se je Olimpija pomerila z Beljakom in Korošcem v četrtfinalu premoč priznala šele po sedmih tekmah. Šivic je presegel klubske cilje, Ljubljančani so namreč osvojili dvojno domačo krono – slovenski pokal in državno prvenstvo.

Slabše pa gre zeleno-belim v letošnji sezoni. V ligi ICE Olimpija 12 tekem do konca rednega zaseda predzadnje 12. mesto na lestvici, za 10. mestom, ki še prinaša mesto v pre-playoffu, pa zaostaja za devet točk. Šivic je na udaru navijačev že vse od slabega decembra, v katerem je Olimpija zmagala le enkrat. Čeprav so zmaji pred dobrim tednom dni z dvema prepričljivima zmagama proti Jesenicam v finalu državnega prvenstva osvojili 18. zvezdico v samostojni Sloveniji, pa je zdaj odstopil z mesta trenerja.

“Dejstvo je, da smo poskušali več različnih stvari, kako se dvigniti na takšen ali drugačen način, in ocenil sem, da je trenutno moj odhod z mesta glavnega trenerja najboljši način za ekipo, da naniza boljše rezultate. Rad bi se zahvalil predsedniku kluba Mihi Butari za priložnost, za potrpežljivost in vso spodbudo, ki sem je bil deležen vse do konca. Zahvaljujem se klubu, ki mi je dal priložnost delati na takšnem nivoju, veliko stvari, ki smo jih skupaj naredili, je bilo res dobrih. Zahvaljujem se tudi vsem sodelavcem v klubu, brez katerih ne bi bilo mogoče delati,” je o svoji odločitvi povedal Mitja Šivic.

“Odločitev Mitje Šivica spoštujem, a mi ni vseeno. Skupaj smo nanizali velike uspehe, gradili zgodbo na dolgi rok in prepričan sem, da se naše poti še križajo. Mitji se zahvaljujem za njegovo energijo, zavzetost in vodenje ekipe. Carl pa je dobil res odlično ponudbo iz Nemčije in pri koraku naprej v karieri ga nismo želeli ovirati. Za nas je to dokaz, da smo delali dobro. V nadaljevanju njegove kariere mu želim vse dobro,” je o kadrovski spremembi dejal predsednik kluba Miha Butara. 

Ekipo bo na današnjem obračunu v Tivoliju proti Salzburgu začasno vodil Šivicev pomočnik Matic Kralj, ime novega trenerja pa bo znano v prihodnjih dneh, saj je klub že začel pogovore z morebitnimi nasledniki na trenerskem mestu.

Za Šivica je bilo to tretje poglavje v trenerski karieri. Po igranju za Grenoble je leta 2015 kot trener prevzel francoski Lyon in tam vztrajal štiri sezone in enkrat osvojil francoski pokal (2018). Nato se je preselil v Slovenijo, kjer je leta 2019 prevzel Jesenice in z železarji v enem letu postal državni in pokalni prvak. Sledila je selitev v Ljubljano, kjer ga je premamil izziv lige ICE. Z Ljubljančani se je veselil dveh dvojnih domačih kron, ekipo pa je vodil tudi v ligi prvakov. Po dobrem letu in pol se od klopi aktualnih državnih prvakov poslavlja.

Neill na poti v Nemčijo

To pa ni edina kadrovska sprememba pri zmajih. Novega delodajalca je našel kanadski branilec Carl Neill. “Iz DEL sem prejel odlično ponudbo, ki jo kot igralec težko zavrneš. Ob tem se zahvaljujem vodstvu HK SŽ Olimpija, da mi je omogočilo prestop v drug klub ravno v času, ko se še bori za mesto v končnici. Olimpija je odlična ekipa, kjer smo imeli v tej sezoni izvrstne priložnosti, kot je bilo igranje v Champions Hockey League in ligi ICE. Prepričan sem, da prihajajo tudi v ligi ICE za ekipo boljši časi, vsekakor želim ekipi uspešen zaključek sezone. Zahvaljujem se Olimpiji za zaupanje in priložnost, ki so mi jo namenili. Hvala vsem navijačem, osebju in soigralcem za čas, ki smo ga skupaj preživeli,” je dejal ob tem.

Foto: Aleš Fevžer
Komentari

Vaš komentar