V zmajevem gnezdu ostaja še en otrok Olimpije

Hokej 22. Mar 202316:14
Kristjan Čepon. Foto: Aleš Fevžer

Slovenski hokejski reprezentant Kristjan Čepon ostaja član SŽ Olimpije tudi v naslednji sezoni, so sporočili iz tabora državnih prvakov.

Kristjan Čepon, starejši brat od dveh Čeponov (tudi Mark je član aktualnih državnih prvakov), izhaja iz Olimpijine hokejske šole, v zeleno-belem dresu igra večino svoje kariere, razen sezone 2020/21, ko je igral v Nici v ligi Magnus.

“Prepričan sem, da smo se iz ravno končane sezone marsikaj naučili, vsi si seveda želimo veliko boljše sezone 2023/24. Uživam v načinu igre, ki ga goji trener Antti Karhula, zato se nove sezone že veselim. Sem otrok Olimpije in igrati za moj domači klub pred domačimi gledalci je zame nekaj posebnega in seveda upam, da nas gledalci podprejo v čim večjem številu,” je ob podaljšanju sodelovanja dejal Čepon.

Direktor kluba Anže Ulčar pa je dodal: “Veseli nas, da Kristjan Čepon ostaja z nami. V zadnjih letih se je razvil v odličnega igralca, na katerega se lahko zanesemo tako na ledu kot v garderobi. Zagotovo je eden izmed igralcev, na katerega računamo na dolgi rok, saj postaja steber naše obrambe.”

Po Niku Simšiču, Mihi Zajcu in Roku Kaplu je K. Čepon prvi branilec iz trenutne ekipe, ki je podaljšal pogodbo z zmaji.