Vrste Ljubljančanov vse močnejše, ostaja tudi Čimžar

Hokej 27. Maj 202212:34 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Pri hokejski Olimpiji še naprej sestavljajo igralski mozaik za prihodnjo sezono. Potem ko je včeraj vrste zmajev okrepil kanadski vratar Anthony Morrone, danes iz Tivolija prihaja novica, da bo zeleni dres tudi v tekmovalnem letu 2022/23 nosil Tadej Čimžar.

Tridesetletni napadalec je v minuli sezoni za Olimpijo nastopil na 51 tekmah, na katerih je zbral 45 točk (17 golov in 28 podaj). Od tega je Kranjčan 42 tekem nastopil v ligi ICE (10 golov in 21 podaj) in sedem v državnem prvenstvu (7 golov in 7 podaj). Z Ljubljančani se je veselil naslova državnega prvaka in pokalnega naslova, v ligi ICE pa so zmaji tekmovanje končali v četrtfinalu po sedmih tekmah proti Beljaku. Prav s koroškim tekmecem je bil povezan tudi dogodek, ki je zaznamoval Čimžarjevo sezono. Konec decembra je skupaj s soigralcem Miho Zajcem namreč zaradi rasističnega vložka prejel deset tekem prepovedi igranja.

Kariero je Tadej Čimžar začel pri kranjskem Triglavu in jo nadaljeval pri Jesenicah, od koder se je v sezoni 2019/20 preselil h Katovicam na Poljsko. Član Olimpije je od sezone 2020/21. Za reprezentanco, za katero je prvič zaigral v sezoni 2018/19, je doslej zbral 33 tekem. V Ljubljani je torej pred njim tretja zaporedna sezona.

Kadrovanje pri Olimpiji v zadnjih dneh intenzivno poteka, vrste Mitje Šivica so se okrepile s Kanadčanom Anthonyjem Morronejem in Nejcem Stojanom, obenem pa so podaljšali pogodbe z Miho Zajcem, Žanom Usom, Nikom Simšičem, Žigo Pancetom ter Kristjanom in Markom Čeponom. Skozi izhodna vrata so klub zapustili Paavo Hölsä, Wade Murphy, Bastien Maia in Blaž Tomaževič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!