Zmaji kljub dobri predstavi zgolj do točke na gostovanju

Hokej 25. Nov 202222:42
Foto: BWL/Eisenbauer

Hokejisti SŽ Olimpije nadaljujejo črno serijo v ligi ICEHL. V 22. krogu so po kazenskih strelih z 2:3 (0:2, 1:0, 1:0; 0:1) izgubili na gostovanju proti Black Wings Linzu.

Ekipi sta v medsebojni obračun vstopili z negativno serijo, obe sta izgubili zadnja dva dvoboja. Letos se med seboj še nista pomerili, če se ne upošteva pripravljalne tekme pred sezono, ki so jo Avstrijci dobili s 6:0. Ta prijateljska tekma pa je bila povsem drugačna kot tokratna, v kateri so bili Slovenci boljši tekmec, glede na prikazano bi lahko osvojili vse tri točke in ne le eno. Razmerje v strelih v okvir vrat je bilo 35:25 v korist Olimpije.

Ljubljančani so tekmo začeli podjetno, pokazali, da si močno želijo zmage, Gregor Koblar je imel prvo priložnost, a ni najbolje streljal. Zato pa so bili učinkovitejši Avstrijci, ki so izkoristili prvo številčno premoč na ledu, ko je bil izključen Kristjan Čepon. Z modre črte je streljal Daine Todd, pred vrati pa jo je ploščico v mrežo preusmeril Marco Brucker. Sodniki so gol priznali šele po ogledu posnetka.

Foto: BWL/Eisenbauer

Na žalost Olimpije pa to ni bil edini plošček v mreži Žana Usa, domači so po nekaj nevarnih akcijah gostov izkoristili še eno priložnost, ki so jim jo tekmeci ponudili kar sami, in na prvi odmor odšli z vodstvom 2:0.

Slovenski prvaki so bili v drugi tretjini precej boljši tekmec. Imeli so kar nekaj lepih priložnosti za znižanje zaostanka, najlepšo je zapravil Žiga Pance, a razpoloženi vratar Rasmus Tirronen se vse do zadnje minute ni pustil premagati, nato pa je podajo Koblarja izkoristil Luka Kalan.

Premoč Olimpije se je nadaljevala tudi v zadnjem delu, v 49. minuti jo je tudi kronala z zasluženim izenačenjem, strelec je bil Chris Dodero. Po izenačenju so nekoliko bolje zaigrali gostitelji, a izid se ni spremenil, ravno tako ne v podaljšku, tako da so zmagovalca odločili kazenski streli. Edinega je zadel Graham Knott.

Liga ICE, 22. krog

Linz – Olimpija 3:2 po streljanju kazenskih strelov (2:0, 0:1, 0:1, 0:0, 1:0)
Strelci: 1:0 Brucker (Kristler, Todd, 9.), 2:0 Lebler (Gaffal, 17.), 2:1 Kalan (Koblar, 40.) 2:2 Dodero (Kapel, Crnovič, 49.).

KAC – Bolzano 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Innsbruck – Pustertal 5:3 (1:0, 2:1, 2:2)

Dunaj – Salzburg 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Beljak – Fehervar 3:4 (0:0, 2:1, 1:3)

Asiago – Pioneers Vorarlberg /prestavljeno/

Standings provided by Sofascore

Komentari

Vaš komentar