Zmaji v Beljaku blizu, a s Koroške vseeno brez točk

Hokej 22. Jan 202320:06
Foto: VSV/Krammer

Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 43. kroga lige ICEHL v gosteh izgubili z beljaško ekipo VSV s 3:5 (1:1, 1:2, 1:2).

Ljubljanski hokejisti so doživeli še en poraz v regionalni ligi in so še vedno precej oddaljeni od mest med prvo deseterico, ki še prinašajo dodatne kvalifikacije za končnico. Tokrat so klonili v Beljaku, potem ko so še na začetku zadnje tretjine izenačili na 3:3.

Podobno kot na prejšnjem težkem gostovanju v Szekesfehervarju, kjer so v petek prav tako izgubili, so bili zeleno-beli blizu, a tudi daleč. Tudi tokrat so morali hitro loviti zaostanek za tekmeci, Beljačani so prvič zadeli v tretji minuti. V prvem delu so nato imeli rahlo terensko premoč gostje, izenačili pa so za zadetkom Roka Kapla v 11. minuti.

A nov hitro prejet gol v drugi tretjini, ko so imeli domači igralca več, je spet pomenil veliko dela za goste. Beljak je vodstvo ob še enem “power-playu” povišal v 32. minuti. A za kanček upanja je nato v 36. minuti poskrbel Marc Olivier Vallerand z znižanjem na 2:3.

Foto: VSV/Krammer

Takoj na začetku zadnje tretjine je za izenačenje na 3:3 poskrbel Aljoša Crnovič, minuto zatem pa je imel lepo priložnost za vodstvo Vallerand. A je domači vratar Jean Philippe Lamoureux njegov strel ubranil.

Gostje so nato preživeli prednost domačih z igralcem več, že ob izenačenih močeh pa je za VSV zadel Chris Collins. Ob tveganju Ljubljančanov brez vratarja Anthonyja Morrona – ta je sicer zbral 34 obramb – pa je minuto in pol pred koncem svoj tretji gol dosegel Nicolas Rivett-Mattinen in dokončno zapečatil usodo slovenske ekipe.

Naslednjo tekmo bodo zeleno-beli igrali v torek v domačem Tivoliju, ko bodo v zaostalem obračunu 31. kroga gostili Salzburg.

Liga ICE, 43. krog:

Nedelja, 22. januar:

Bolzano – Fehervar 3:1

Vorarlberg – Linz 3:4

Innsbruck – Celovec 2:3

Dunaj – Asiago 5:6

Beljak – Olimpija 5:3
1:0 Lanzinger (Grafenthin, Tomaževič, 3.), 1:1 Simšič (11.), 2:1 Rivett-Mattinen (Lindner, Collins, 25.), 3:1 Rivett-Mattinen (Luciani, Collins, 32.), 3:2 Vallerand (Magovac, 36.), 3:3 Crnovič (Simšič, 42.), 4:3 Collins (Hughes, Rivett-Mattinen, 55.), 5:3 Rivett-Mattinen (59.).

Pustertal – Salzburg 1:2

Lestvica:

Komentari

Vaš komentar