Učinkoviti Pingvini do zmage na prvi tekmi

Liga NHL 30. Maj 20179:23 > 9:38
Getty Images

Onstran Atlantika se je v noči na torek začel veliki finale za Stanleyjev pokal. Na prvi tekmi so zmagali Pittsburgh Penguins s 5:3 in v seriji povedli z 1:0.

Pittsburgh je tekmo začel odlično in v prvi tretjini popolnoma nadigral nemočni Nashville. V prvih 20 minutah so v polno zadeli Evgeni Malkin, Conor Sheary in Nick Bonino. Malkin je mrežo Pekke Rinneja načel v 16. minuti, Sheary je vodstvo podvojil le minuto kasneje, medtem ko je Bonino rezultat prve tretjine postavil vsega 17 sekund pred koncem prvega dela.

V drugem delu se je Nashville pobral in prek Ryan Ellisa znižal rezultat sredi drugega dela. Gostje iz Tennesseeja so nadzorovali srečanje v drugi tretjini. Penguins pa na vrata Nashvilla v drugi tretjini niso sprožili niti enega strela!

Še bolje so Predators zaigrali v zadnjem delu igre, ko so zadeli dvakrat in uspeli izenačiti na 3:3. Najprej je zadetek priključka dosegel Colton Sissons, za izenačenje pa je poskrbel Frederick Gaudreau s sploh prvim zadetkom v letošnji končnici.

A so se Penguins, ki utegnejo postati prva ekipa po Detroit Red Wings v sezonah 1997 in 1998, ki ji je uspelo ubraniti naslov prvaka, pobrali. Dobre tri minute pred koncem je ob prodoru z desne strani Rinneja premagal Jake Guentzel, ki je z omenjenim strelom prekinil kar 37 minut igre brez strela na gol za Pittsburgh. Prvaki so sicer na gol Predatorjev ustrelili vsega 12-krat, a Rinne tokrat ni imel svojega dne. Guentzel je z zmagovalim zadetkom tudi prekinil niz treh tednov brez zadetka – zadnjega je namreč dosegel 8. maja.

Zmago je minuto pred koncem z golom v prazno mrežo potrdil Bonino. Naslednja tekma v noči na četrtek po slovenskem času.