Sullivan: Stanleyjev pokal bo naš tudi prihodnje leto

Liga NHL 16. Jun 20175:20 > 5:23
Bruce Bennett, Getty Images Sport

Trener Pittsburg Penguinsov, Mike Sullivan na sprejemu prvakov lige NHL, kljub temu, da je bilo vanj uprtih 650.00 navijačev, ni bil skromen.

Penguinsi so prva ekipa po letih 1997 in 1998, ki jim je uspelo dvakrat zapored osvojiti naslov prvaka v ligi NHL. Takrat je to uspelo Detroit Red Wingsom. Trener Mike Sullivan je na sprejemu prvakov povedal, da ekipa že razmišlja o tretjem zaporednem naslovu.

Le leto dni prej, je na častnem slavju Sullivan napovedal ubranitev naslova, sedaj pa je naredil še korak naprej in dejal, da bo njegova ekipa poizkusila ponovno dopisati zgodovino lige NHL.

“Že prejšnje leto sem dejal, da si želim ubraniti naslov. Sedaj je moja želja osvojiti še tretji naslov zapored,” je dejal Sullivan.

Odkar je New York Islandersem uspelo štirkrat zapored povzdigniti na vrh lige (leta 1980, 1981, 1982 in 1983), ni nobeni ekipi uspelo Stanlyjev pokal v svojih vitrinah zadržati dlje kot za dve sezoni.

“Kaj naj vam povem o teh igralcih? Mislim, da ne obstaja skupina ljudi, s katerimi bi raje sodeloval. Mislim, da nihče ne zna bolje zmagovati. Oni so pravi tekmovalci. Enostavno vedno najdejo pot do zmage in ne bi mogel biti bolj ponosen nanje,” je dodal Sullivan.