Kralji potrdili uvrstitev v končnico

Liga NHL 6. Apr 20189:45 > 9:48
Getty Images

Anže Kopitar je s hokejisti moštva Los Angeles Kings ponoči potrdil uvrstitev v končnico, potem ko so kralji po podaljšku premagali Minnesoto s 5:4. Slovenski hokejist je prispeval podajo za odločilni gol Dustina Browna, ta jih je na tekmi zabil kar štiri.

Getty Images

Soigralec slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja v moštvu Los Angeles Kings Dustin Brown je bil glavni junak večera, polnega preobratov in vznemirljivega zaključka. Kralji so na tekmi povedli s 3:0 in kasneje s 4:2, a se je ekipa Minnesote vrnila nazaj v obračun ter dosegla dva zadetka za podaljšek.

V podaljšku je odločilno akcijo začel prav Kopitar, ki je z lepo podajo našel sicer dobro pokritega in slabo pozicioniranega Browna, ta pa je vseeno iz težkega položaja dosegel zmagoviti zadetek za zmago kraljev, ki so že sinoči s porazom moštva St. Louis Blues prišli do mesta v končnici, potem ko jim lani to ni uspelo.

Dustin Brown je na tekmi dosegel kar štiri zadetke. So pa hokejisti Los Angelesa v Staples Center prišli oblečeni v črno, saj so želeli vsem zlobnim jezikom pokazati, da bodo pokopali misel, ki ji je spremljala celotno sezono, češ da se ta ekipa ne bo uspela uvrstiti v končnico.

Ostali rezultati: 

Washington Capitals – Nashville Predators 3:4

Philadelphia Flyers – Carolina Hurricanes4:3

New York Islanders – New York Rangers2:1

New Jersey Devils – Toronto Maple Leafs2:1

Columbus Blue Jackets – Pittsburgh Penguins 4:5 *podaljšek

Detroit Red Wings – Montreal Canadiens3:4

Florida Panthers – Boston Bruins3:2

Winnipeg Jets – Calgary Flames2:1

Edmonton Oilers – Vegas Golden Knights4:3

Vancouver Canucks – Arizona Coyotes 4:3 *podaljšek

San Jose Sharks – Colorado Avalanche4:2