Kopitar nominiran za prestižno nagrado lige NHL

Liga NHL 19. Apr 201811:02 > 11:05
Getty Images

Slovenski hokejski superzvezdnik in član moštva Los Angeles Kings, ki je že izpadlo iz končnice lige NHL, je bil s strani lige nominiran za prestižno nagrado za najboljšega obrambnega hokejista sezone.

Hrušičan Anže Kopitar ima za seboj morda najboljšo individualno sezono svoje kariere v ligi NHL, kar ni ostalo neopaženo tudi s strani vodstva lige, ki ga je nominiralo za najboljšega obrambnega hokejista sezone 2017/2018. Kopitar je med tremi finalisti izbora dobitnika  nagrade Franka J. Selkeja, ki se podeljuje od leta 1977 in je poimenovana po nekdanjem legendarnem trenerju Toronta in Montreala.

Slovenski hokejski zvezdnik je med tremi nominiranci za nagrado, preostala kandidata sta Patrice Bergeron iz moštva Boston Bruins in Sean Couturier iz ekipe Philadelphia Flyers. Nagrado bodo podelili 20. junija v Las Vegasu, ki ima v letošnji sezoni novo franžiso v ligi, prav hokejisti iz igralniške prestolnice pa so v prvem krogu letošnje končnice pometli s kralji iz Los Angelesa in dobili vse štiri tekme.