Ovečkin popeljal Washington do prvega naslova

Liga NHL 8. Jun 20184:54 > 5:08
Bruce Bennett/Getty Images

Washington slavi prvi Stanlyjev pokal, potem ko je v finalu lige NHL s 4:1 odpravil novince v najmočnejši hokejski ligi na svetu iz Las Vegasa. Aleksander Ovečkin in soigralci so peto tekmo dobili s 4:3.

Washington je finalno serijo lige NHL začel s porazom (zanimivo, da so vsako serijo začeli s porazom), nato pa štirikrat zapored premagal Vegas za prvi naslov franšize v 43-letni zgodovini. Capitalsi so bili tudi na peti tekmi že v zaostanku, saj so tokratni gostitelji po drugi tretjini vodili s 3:2. Gol za priključek je v 50. minuti dosegel Devante Smith Pelly, odločilni gol pa je tri minute kasneje prispeval Lars Eller.

Za najkoristnejšega igralca končnice je bil izbran prvi zvezdnik Washingtona Aleksander Ovečkin, ki je z doseženimi 15 zadetki postavil klubski rekord. Ob Ovečkinu je za naslov Washingtona najbolj zaslužen njegov rojak Jevgenij Kuznecov, ki je bil s skupno 31 točkami v končnici najuspešenejši med vsemi.

Washington je z zmago prinesel prvi naslov ameriški prestolnici po letu 1992, ko so Redskinsi zmagali na Super Bowlu. Vitezi so na drugi strani že v svoji prvi sezoni v ligi NHL prišli v finale, v ključnih trenutkih pa vendarle pokazali premalo, da bi šli do samega konca. 

Liga NHL, finale:

Vegas : WASHINGTON 3:4 /1:4/
Schmidt 30., Perron 33., Smith 40.; Vrana 27., Ovečkin 31., Smith Pelly 50., Eller 53.

// – izid v zmagah, igrali so na štiri zmage