V ligi NHL konec rednega dela, sledi samo končnica

Liga NHL 26. Maj 202023:28 > 23:30
Patrick Smith, Getty Images Sport

Ameriška hokejska liga NHL je v torek objavila, da se redni del sezone ne bo odigral. V primeru, da se bo letošnja sezona nadaljevala bo takoj na sporedu playoff.

Že sedaj je jasno, da ligaški del sezone v ligi NHL letos ne bo odigran do konca. Dokončno odločitev so odgovorni sprejeli včeraj.

V primeru, da se bo sezona nadaljevala, se bo le ta s končnico, v kateri bo igralo 24 ekip. Playoff pa naj bi bil odigran v dveh mestih, ki pa zaenkrat še nista določeni.

Ne želimo iti tja, kjer je veliko okužb s covidom-19, in ne želimo tja, kjer ne moremo zagotoviti ustreznega testiranja. Testiranje bo obširno in ne sme ovirati potreb lokalnega okolja,” je dejal komisar Lige NHL Gary Bettman.

Zankrat v ZDA na ledu naenkrat ne sme trenirati več kot šest hokejistov hkrati, kontaktov zaenkrat še ne sme biti, prav tako ne sme biti prisoten niti trener. Naj pa bi se v vodstvu lige že dogovorili, da naj bi ekipe za pripravo na nadaljevanje sezone dobile vsaj tri tedne preden se sezona nadaljuje.

Hkrati pa odločitev, da ne bo več tekem rednega dela sezone pomeni, da skupno letos ne bo odigranih kar 189 ligaških tekem.