Buffalo odpustil Ralpha Kruegerja

Hokej 17. Mar 202117:38
Ralph Krueger
Ralph Krueger

Po 12 zaporednih porazih so se v vodstvu NHL ekipe Buffalo Sabres odločili, da se za sodelovanje zahvalijo trenerju Ralphu Kruegerju.

Kruegerja bo na klopi Sabresov začasno zamenjal Don Granato, ki je bil prej pomočnik trenerja.

Glavni menedžer ekipe Kevyn Adams je že pred dvema tednoma kritiziral moštvo in dejal, da so vsi pod drobnogledom, vključno s trenerjem.

“Čutim, da je to poteza, ki smo jo morali potegniti,” je povedal Adams.

Brez službe je ostal tudi drugi pomočnik Steve Smith.

Novi (začasni) trener Don Granato (53) je bil trener mladinskega pogona ameriške reprezentance med leti 2013 in 2016, nato pa pomočnik bratu Tonyju na univerzi Wisconsin. To bo njegova prva služba glavnega trenerja v ligi NHL.

Buffalo Sabres (6-18-4) so izgubili 12 zaporednih tekem in 16 od zadnjih 18-ih in so krepko zadnji v ligi NHL. Na teh 12 tekmah imajo razliko v golih 19:49.

“Trenutno ni nikomur lahko. Fantom je mar, ampak stvari se ne odvijajo po naših željah. Ne vem, kaj naj rečem. Težko je. Trudimo se, ampak ne gre,” je povedal napadalec Kyle Okposo.

Krueger je bil na klopi Buffala drugo sezono, potem ko je maja 2019 zamenjal Phila Housleyja. Buffalo se v končnico ni uvrstil že od leta 2011, kar je najdaljši aktiven niz v ligi.

Buffalo se je pred sezono okrepil z napadalcema Taylorjem Hallom in Ericom Staalom, vendar se potezi za zdaj nista obrestovali. Hall je na 28 tekmah dosegel le dva zadetka, Staal pa tri. Kapetan Jack Eichel, ki je pred sezono dejal, da ima dovolj izgubljanja, je prav tako le dvakrat zadel v polno, trenutno pa je poškodovan. Prav tako se pri Buffalu muči Jeff Skinner, ki je junija 2019 podpisal 8-letno pogodbo za 72 milijonov dolarjev. Tudi on je dosegel le dva gola.

Krueger je tretji trener, ki je v prvih dveh mesecih sezone izgubil službo. Montreal je 24. februarja Clauda Juliena zamenjal z Dominiquom Ducharmom, Calgary pa je 4. marca namesto Geoffa Warda najel Darryla Sutterja.

Komentari

Vaš komentar