Edmonton ima novega trenerja

Liga NHL 10. Feb. 202221:39
Delite:
Jay Woodcroft je novi trener Edmontona.

Tako kot pri Montrealu v sredo so se tudi pri še eni ekipi severnoameriške hokejske lige NHL, Edmontonu, odločili, da odstavijo trenerja. Dava Tippetta so pokopali slabi rezultati zadnjega obdobja, potem ko je po dobrem začetku ekipa Oilers padla z mest, ki vodijo v končnico, poroča AFP.

Generalni direktor moštva Ken Holland, ki je odpustil tudi pomočnika trenerja Jima Playfairja, je na trenersko mesto postavil Jaya Woodcrofta, trenerja razvojnega moštva kluba.

Tippett je v treh sezonah z Oilersi, potem ko je zamenjal Kena Hitchcocka, zabeležil 95 zmag, 62 porazov in 14 porazov po podaljšku ali kazenskih strelih. Edmonton se je pod njegovim vodstvom Tippetta dvakrat uvrstil v končnico, pred tem mu je v 13 letih to uspelo le enkrat.

Na prvih 21 letošnjih tekmah je ekipa zabeležila 16 zmag, v nadaljevanju sezone pa le dve in je trenutno na desetem mestu zahodne konference, kljub temu da v njej igrata dva od treh najučinkovitejših igralcev lige NHL Leon Draisaitl in Connor McDavid.

Petinštiridesetletni Woodcroft je zadnje štiri sezone treniral Bakersfield Condors, pred tem je bil sedem let pomočnik trenerja pri San Joseju, leta 2008 pa je bil v strokovnem štabu Detroita, ko je ta osvojil Stanleyjev pokal.

Komentari

Vaš komentar