Mladi Rus nagrajen z donosno petletno pogodbo

Hokej 22. Sep 20218:13 > 8:14 0 komentarjev
Kiril Kaprizov, foto: Guliverimage.

Ruski hokejski napadalec Kiril Kaprizov je s severnoameriško ekipo Minnesota Wild podpisal novo, petletno pogodbo, vredno 45 milijonov dolarjev (38,4 milijona evrov).

Kot so potrdili pri Minnesoti, bo Kaprizov vsako sezono do konca 2025/26 prejel približno devet milijonov dolarjev.

Mladi Rus je tako skočil na 24. mesto najbolje plačanih igralcev lige NHL, mesto si deli še s Calom Makarjem, Jeffom Skinnerjem, P.K.-jem SUbbanom in Dougijem Hamiltonom.

Edini Slovenec v najmočnejši hokejski ligi na svetu Anže Kopitar bo letos zaslužil osem milijonov dolarjev. Hrušičan je v šestem letu osemletne in 80 milijonov dolarjev vredne pogodbe, ki je v veljavo vstopila s sezono 2016/17.

Minulo sezono je 24-letni ruski reprezentant, ki je leta 2018 v Pyeongchangu z Rusijo postal olimpijski prvak, na svetovnem prvenstvu 2019 pa je bil bronast, v ligi NHL osvojil tudi nagrado Calder za najboljšega novinca v ligi. Na 55 tekmah je dosegel 27 golov in v boju za nagrado prejel kar 99 od sto možnih glasov za prvo mesto.

Pri Minnesoti načrtujejo lov na končnico NHL, Kaprizov pa je pri tem pomemben košček sestavljanke. Preden je prišel v ligo NHL, je šest sezon odigral v ruski ligi KHL.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!