Pretres pri Kopitarjevih v Los Angelesu

Hokej 2. Feb 202418:42 0 komentarjev
Todd McLellan zapušča klop Los Angeles Kings. FOTO: Profimedia.

Todd McLellan ni več trener hokejistov Los Angeles Kings v ligi NHL, so danes sporočili na spletni strani lige. Začasno ga bo zamenjal dosedanji pomočnik Jim Hiller.

Kralji, moštvo slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja, so pred premorom za tekmo zvezd ta konec tedna na četrtem mestu pacifiške skupine in za zdaj še imajo v rokah vozovnico za končnico, a so v koledarskem letu 2024 dosegli le tri zmage ob 12 porazih.

McLellan je kralje vodil pet sezon, delati je začel v sezoni 2019/20. Skupno ima za seboj kot trener v ligi 16 sezon, poleg Los Angelesa je vodil še Edmonton Oilers in San Jose Sharks.

Po tej menjavi se je število trenerjev, ki so v tej sezoni predčasno končali delo, povečalo na šest. Pred McLellanom so se delodajalci zahvalili Lanu Lambertu (New York Islanders), D.J. Smithu (Ottawa), Craigu Berubu (St. Louis), Deanu Evasonu (Minnesota) in Jayu Woodcroftu (Edmonton).

Na spletni strani kalifornijskega kluba pa so pojasnili, da bo McLellana Hiller kot začasni trener zamenjal do konca sezone.

“Radi bi se zahvalili Toddu za trdo delo v klubu. Opravil je ogromno dela, da nas je dvignil. Odločitev ni bila lahka, toda potrebujemo spremembo. Jim je spoštovan član našega strokovnega štaba, pozna igralce in prepričani smo, da bo moštvo dobro vodil v teh ključnih trenutkih,” je odločitev pojasnil direktor kluba Rob Blake.

Hiller je v klubu kot pomočnik trenerja od junija 2022, pred tem je bil v enaki vlogi pri New York Islanders, Torontu in Detroitu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!