Na floridskem derbiju kar 11 golov

Foto: Guliverimage

Po treh tekmah v prvem krogu končnice z 2:1 v seriji vodijo New York, Tampa Bay in Vegas. Na prvem obračunu dveh kanadskih klubov je bil Montreal boljši od Toronta in je povedel z 1:0 v zmagah.

Končnica lige NHL je v polnem razmahu. Ponoči so bile odigrane štiri tekme, najbolj zanimivo pa je bilo na Floridi. Tampa Bay Lightning je po dveh gostujočih zmagah proti Floridi Panthers doma lovila vodstvo s 3:0 v seriji, a se varovancem Jona Cooperja ni izšlo. Po prvi tretjini so zaostajali z 0:2, nato pa v drugem delu zrežirali preobrat in povedli s 5:3. Panterji so se v zadnjih 20 minutah vrnili in izenači na 5:5, tako da je bil na vrsti podaljšek. V 66. minuti ga je kanadski napadalec Ryan Lomberg in Floridi prinesel pomembno zmago pred še enim gostovanjem v zalivu Tampa.

Do vodstva z 2:1 v zmagah sta prišla tudi Pittsburgh in Vegas. Pinvgini so s 5:4 slavili v gosteh pri New Yorku in Islandersom prizadejali drugi zaporedni poraz. Enako je uspelo zlatim vitezom iz Vegasa, ki so na tretji tekmi proti Minnesoti zaostajali že z 0:2, na koncu pa slavili s 5:2 in so po treh tekmah v boljšem položaju.

Uvodno tekmo končnice med Torontom in Montrealom pa je dobil zadnji. Izenačeno tekmo je z golom v gosteh v 53. minuti odločil Paul Byron, ki je po samostojnem prodoru padel, a plošček kljub temu spravil v mrežo za 2:1, s tem pa Montrealu pred še eno tekmo v Torontu prinesel prednost z 1:0 v zmagah.

Komentari

Vaš komentar