Nenadna smrt zvezde evropskega in norveškega hokeja

Hokej 6. Maj 202412:54 0 komentarjev
Alexander Reichenberg
Foto: Profimedia

Na Norveškem je nenadoma umrl znani hokejist in zvezdnik evropskega ter norveškega hokeja Alexander Reichenberg. Star je bil le 31 let.

Novico o nenadni smrti je na svoji uradni spletni strani potrdil tudi njegov klub Lillehammer, kjer so se s čustvenim zapisom poslovili od svojega igralca in kapetana, ki je imel za sabo najboljšo sezono doslej.

Alexander Reichenberg se je lahko pohvalil z bleščečo mednarodno kariero, saj je nastopal tudi na Češkem, Švedskem in v Avstriji, za norveško reprezentanco pa je igral od mlajših do seniorskih selekcij. Za člansko vrsto je zbral 14 nastopov in z njo nastopil tudi na olimpijskih igrah leta 2018.

“Neverjetno žalostno je pomisliti, da nikoli več ne bo mogel slišati vzklikov s tribun, in da mi, ki smo sedeli na tribuni, ne bomo videli igralca z velikim nasmehom, dodatno potezo in močnim udarcem. Počivaj v miru, ‘številka 61’, vedno se te bomo spominjali kot umetnika. Naše misli in sožalje gredo družini, dekletu in soigralcem,” je zapisal njegov klub.

“Bil je zelo dobra in poštena oseba. Bil je eden najboljših igralcev, ki smo jih kadarkoli imeli v hokejskem klubu Lillehammer. Še vedno smo v stanju šoka. Zgodilo se je povsem nenadoma in zelo boli,” je med drugim dejal športni direktor Lillehammerja Lars Bergseng.

Kot poročajo norveški mediji, vzrok za nenadno smrt hokejista zaenkrat še ni znan.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!