Olimpija na derbi z vsemi topovi

Prvi derbi - v finalu pokala - je s 3:1 dobila Olimpija.

V torek, 12. oktobra, se bodo drugič v tej sezoni na večnem derbiju pomerili hokejisti Jesenic in Olimpije, prvič v okviru nove sezone državnega prvenstva. Čeprav so Ljubljančani na dozdajšnjih tekmah omenjenega tekmovanja nastopali z mladinsko postavo, pa je trener Olimpije Mitja Šivic danes za Sportklub potrdil, da bodo v Podmežaklo odpotovali z najmočnejšo postavo.

Barve Olimpije v letošnjem državnem prvenstvu sicer zastopa ekipa mladih, ki jo vodi nekdanji trener članskega moštva Gregor Polončič. Mladi zmaji so na petih tekmah trikrat zmagali (proti Hidria Jesenice s 6:3, Mariboru 3:2 po kazenskih strelih in Bledu s 5:2) ter dvakrat izgubili (proti Slaviji z 1:3 in proti Celju s 4:5 po kazenskih strelih).

Čeprav je pred člansko ekipo Ljubljančanov zgoščen konec tedna – v ligi ICE jih čakata domači tekmi proti Pustertalu v petek in Salzburgu v nedeljo – pa bodo prihodnji teden v Zgornjesavsko dolino odpotovali s članskim moštvom, kar je danes potrdil trener Olimpije Mitja Šivic. 

“Jeseničani so od pokalnega obračuna napredovali, mi pa imamo v zadnjih dneh številne težave s poškodbami in boleznimi. Naša osredotočenost je na ligi ICE, tako bo tudi do nedelje zvečer. Ampak v Podmežaklo gremo po zmago, saj si Olimpija ne more privoščiti, da bi šla na Jesenice nekaj poskušati. Vedno gremo na zmago. Pritisk bo tokrat sicer manjši kot v pokalu, saj ne bo ključna tekma za lovoriko, toda v gosteh si želimo le enega – zmage,” je za Sportklub dejal Šivic.

Daljši pogovor s trenerjem Olimpije Mitjo Šivicem o uspešnem rezultatskem začetku v ligi ICE, selitvi z Jesenic, koronavirusu, (ne)uspehu slovenske hokejske reprezentance in še marsičem si na naši spletni strani preberite jutri.

Nato je nekaj misli namenil še obračunu za prvo domačo lovoriko, ki jo je Olimpija v začetku septembra dobila s finalno zmago nad Jesenicami s 3:1. “Če se vrnem na pokal, se mi zdi, da je bila zmaga čista. Jeseničani so povedli, nato pa resne priložnosti niso imeli več. Mi smo čutili določen pritisk, tudi tekma ni bila lahka. Jesenice niso imele kaj za izgubiti, mi pa smo bili veliki favoriti, ki so lani izgubili obe domači lovoriki. Fantom je bilo povedano, da moramo zmagati in to nam je tudi uspelo.”

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje