Olimpija navdušila pri vodilnih in v gosteh ostaja nepremagana

Hokej 1. Okt 202320:30 0 komentarjev
Olimpija
Foto: Foppa Iwan/HC Pustertal

Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 7. kroga lige ICEHL v gosteh premagali Pustertal s 4:2 (1:0, 2:2, 1:0).

Ljubljanski hokejisti so sezono lige ICEHL začeli dobro, a so v prejšnjem krog na domačem ledu doživeli pravi mrk proti Vorlalrbergu in izgubili z 1:7. Danes so imeli prvo priložnost za popravljanje vtisa, gostovali so pri Pusertalu, ki je sezono prav tako začel nad pričakovanji in je po uvodnih krogih celo na vrhu lestvice. Danes pa je na Južnem Tirolskem na koncu po precej boljši predstavi zmagali s 4:2. s četrto zmago v sezoni so Ljubljančani skočili na šesto mesto lestvice.

Po enakovrednem začetku prve tretjine gostje spet niso izkoristili prednosti igralca več, je pa kmalu po izteku kazni za domače lepo akcijo in podajo Marisa Bičevskisa v vodilni gol spremenil Trevor Gooch. Na drugi strani se je z nekaj obrambami, tudi ob prvem domačem “power playu”, izkazal ljubljanski vratar Lukaš Horak.

Začetek druge tretjine je bil dokaj raztrgan, ekipi sta si izmenično nabirali kazni, nekaj časa igrali tudi v razmerju 4-4, potem pa je mrtvilo prekinil Rok Kapel z natančnim strelom z leve strani ob prečki. Sledile so minute divjega ritma in še več zadetkov. Najprej so domači na hitro znižali, uspešen je bil Ivan Deluca, a je bil ljubljanski odgovor tudi hiter.

Olimpija
Foto: Foppa Iwan/HC Pustertal

Gooch je bil v 37. minuti na pravem mestu pred golom ob podaji Jake Šturma, a so tudi domači še pred odmorom znižali na 2:3 in tako poskrbeli za razburljivo zadnjo tretjino. A čeprav so imeli domači v tem delu rahlo terensko premoč in nekaj več strelov na gol, niso več zadeli. Nekaj nevarnejših poskusov je ukrotil Horak, gostje so sicer ostali brez zadetka ob številčni prednosti v 53. minuti. Je pa nato tekmo predčasno odločil Žiga Pance, ki je izkoristil napako domačih in izgubljen plošček pred vrati Pustertala spremenil v potrditev zmage za 4:2 manj kot dve minuti pred koncem.

V naslednjem krogu bodo Ljubljančani v četrtek, 5. oktobra gostili prvake tega tekmovanja iz Salzburga.

Pustertal – Olimpija 2:4 (0:1, 2:2, 0:1)

Dvorana Intercable Arena, gledalcev 2000, sodniki: Berneker, Nikolić (glavna), Pardatscher, Rigoni.

Strelci: 0:1 Gooch (Bičevskis, Ronkainen, 9.), 0:2 Kapel (Pavlin, Simšič, 33.), 1:2 Deluca (Kasastul, 36.), 1:3 Gooch (Šturm, Ronkainen, 37.), 2:3 Petan (Messner, 39.), 2:4 Pance (59.).

Kazenske minute: Pustertal 14, SŽ Olimpija 10.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!