Olimpiji v slovo pomahala tivolska legenda

Hokej 19. Jul 202216:59 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Aleš Mušič, dolgoletni igralec in kapetan HK SŽ Olimpije, se po štirih sezonah poslavlja od zelenega dresa. Od debija med profesionalci do slovesa je bil kar 21 od skupno 22 odigranih sezon član ljubljanskega hokejskega prvoligaša.

“Alešu se iskreno zahvaljujemo za vse štiri sezone v našem mladem klubu. Njegovo hokejsko znanje in izkušnje so bile neprecenljive, tako na ledu kot izven ledu. Verjamemo, da bomo tudi v prihodnje ostali povezani,” je ob Mušičevem odhodu dejal predsednik kluba Miha Butara.

Z besedami je 40-letnemu dvakratnemu olimpijcu ter udeležencu več svetovnih prvenstev laskal tudi glavni trener Mitja Šivic. “Alešu se iz srca zahvaljujem za zadnjo sezono, ko sem kot trener vodil ekipo. Ekipi je res ogromno doprinesel. Zahvaljujem se mu tudi za vsa leta preživeta v Ljubljani. Veliko je dal Olimpiji in verjamem, da tudi Olimpija njemu. Prepričan sem, da Aleš in Olimpija še nista rekla zadnje besede. Aleš, hvala za vse, kar si dal ljubljanskemu hokeju.”

Foto: Uroš Skaza

Sledila je še obrazložitev za odhod legende, ki je z izjemo ene sezone v madžarskem Fehervarju, vso karieri ostal zvest ljubljanskemu klubu. “Aleš Mušič je nesporna ikona in živa legenda ljubljanskega hokeja, tega mu nihče ne more vzeti. Naša usmeritev je, da ponudimo možnost mladim igralcem, ki čakajo v ’petem napadu’ in so prihodnost naše ekipe v tej zahtevni ligi. Z njimi moramo delati dobro in jim omogočiti možnost igranja že v prihodnji sezoni, sicer bomo težko na dolgi rok uspešni v ligi, v kateri igramo,” je dodal Šivic.

Po vrnitvi z Madžarske je bil Mušič član Olimpije še zadnje štiri sezone in dvakrat osvojil naslov prvaka Alpske hokejske lige, dvakrat naslov državnega prvaka in trikrat naslov pokalnega prvaka.