Po izenačenem boju padla še Poljska

Drugi športi 20. Maj 202122:09 > 22:11 0 komentarjev
Poljaki so se izkazali za trd oreh.

Na četrti tekmi prijateljskega turnirja v Ljubljani je slovenska reprezentanca zmagala proti Poljski z 2:1. Slovenci so že osvojili prvo mesto na tekmovanju Premagajmo Covid-19, ki se bo končal jutri, ko bodo risi palice prekrižali še z Ukrajino.

V vratih Slovenije je danes priložnost dobil še četrti vratar na tem turnirju: član Jesenic, ki pa se bo pred naslednjo verjetno preselil k Olimpiji, Žan Us. Poljska vrata je branil Ondrej Raszka.

V vratih Slovenije je priložnost dobil še četrti vratar – Žan Us.

Poljaki so v prvi tretjini pokazali, da njihova poraza proti Franciji in Avstriji zgolj z golom razlike nista bila naključna. Slovenci so v šesti minuti ob igri z igralcem več privoščili napako v obrambi in pred Usa je sam pridrsal Grzegorz Pasiut in ga tudi zanesljivo premagal. V slogu tega turnirja so risi hitro odgovorili, manj kot dve minuti kasneje je podajo Blaža Tomaževiča izkoristil Gregor Koblar in izenačil na 1:1. Slovenija je bila v tem delu tekme podjetnejši, a pri strelih v okvir gola je bila Poljska vseeno boljša – 8:6 v prvih dvajsetih minutah.

Znova zadetek najboljšega slovenskega napada

Drugo tretjino so Slovenci začeli bolje, že v 22. minuti so udarili z igralcem več. Anže Kuralt je želel podati do Kena Ograjenška, plošček pa je prestregel Nik Simšič in z lepim bekhendom popeljal domače v vodstvo. Poljaki so nekoliko pritisnili in dlje zadržali pak v svoji posesti. Posledica tega je bila izključitev Tadeja Čimžarja, a pravih nevarnosti za izenačenje ni bilo. V 32. minuti se je drugega zadetka na tekmi veselil Koblar, a le za kratek čas, saj so ga sodniki zaradi visoko dvignjene palice upravičeno razveljavila. V tem delu tekme je bilo po uradni statistiki razmerje strelov izenačeno (8:8).

Poljaki so grizli do konca 

Poljaki so v zadnji tretjini poskušali in bili Slovencem vsaj enakovredni, toda gola niso uspeli doseči. Ob izključitvi Luke Kalana dobri dve minuti pred koncem je poljski selektor vzel pol minute odmora, šele minuto in pol pred koncem pa so Poljaki poizkusili še brez vratarja. 10 sekund pred koncem je bilo zelo vroče pred vrati Usa, a so se Slovenci z izjemno požrtvovalnostjo rešili in prišli še do četrte zmage na četrti tekmi. Najboljši igralec tekme pri domačih je bil Nik Simšič.

Turnir v Tivoliju se bo končal jutri, ko so na sporedu še tri tekme. Ob 13. uri bo tekma med Francijo in Avstrijo, ob 16.30 sledi obračun Poljske in Romunije. Celotni spored tekmovanja bo zaključila Slovenija, ki se bo ob 20. uri pomerila z Ukrajino. Sloveniji prvega mesta na domačem turnirju ne more vzeti nihče več.

Turnir Premagajmo Covid-19, izidi četrtega dne

Ukrajina – Francija 2:4 (0:1, 1:0, 1:3)

Avstrija – Romunija 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

Slovenija – Poljska 2:1 (1:1, 1:0, 0:0) Koblar 8., Simšič 22.; Pasiut 6.

Lestvica po štirih krogih

  1. Slovenija   4-0   12 točk
  2. Francija   3-1   9 točk
  3. Avstrija   3-1   9 točk
  4. Romunija   1-3   3 točke
  5. Poljska   1-3   2 točki
  6. Ukrajina   0-4   1 točka

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!