Praški uvod Nashvillu, priložnost za maščevanje že danes

Hokej 8. Okt 20228:35 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Hokejisti iz Nashvilla so zmagovalci uvodne tekme v sezoni 2022/23 v severnoameriški ligi NHL. Na premiernem dvoboju so v češki prestolnici na kolena položili tekmece iz San Joseja s 4:1 (1:1, 2:0, 1:0).

Za ekipo iz središča country glasbe so zadeli Kiefer Sherwood (2.), Finec Eeli Tolvanen (22.), Švicar Nino Niederreiter (36.) in Matt Duchene (60.), za kalifornijsko pa je edini gol dosegel Čeh Tomaš Hertl (9.).

Po včerajšnji tekmi v praški Areni O2 bosta Nashville in San Jose danes odigrala še eno medsebojno tekmo, ko bo “gostitelj” San Jose. To bosta tudi prvi uradni tekmi NHL v Evropi po treh letih, saj je po letu 2019 podobne poskuse onemogočila pandemija novega koronavirusa. Drugi del “globalne serije” bosta tekmi v finskem Tampereju v začetku novembra, ko se bosta merila Colorado in Columbus.

Evropska premiera je del projekta lige NHL, ki se imenuje NHL Global Series, vključuje pa tudi obe tekmi v Pragi, ki bosta šteli za redni del sezone.

V Severni Ameriki se bo sezona začela 11. oktobra, slovenski as Anže Kopitar pa se bo s kralji iz Los Angelesa na domačem ledu pomeril z zasedbo iz Las Vegasa.

V novi sezoni bodo ekipe v rednem delu, ki bo na sporedu do 15. aprila prihodnje leto, odigrali 82 tekem, nato bo nastopila končnica. V minuli sezoni je Stanleyjev pokal osvojila zasedba Colorado Avalanche.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!