Pri krovni hokejski zvezi sprejeli pričakovano odločitev

Hokej 27. Maj 202214:44
Nokia Arena v Tampereju. Foto: Guliverimage

Mednarodna hokejska zveza (IIHF) je danes na zasedanju kongresa tudi uradno potrdila gostitelja za svetovno prvenstvo prihodnje leto. To sta Finska in Latvija, ki sta po madžarskem umiku soglasja k skupni kandidaturi Slovenije in Madžarske za izvedbo SP ostali edini kandidatki za organizacijo SP.

Prireditelja prvenstva je kongres IIHF potrdil danes, potem ko se je svet zveze še uradno seznanil z odpovedjo SP v Rusiji. Ta bi morala po prvotnih načrtih gostiti elito čez eno leto, a ji je IIHF zaradi vojaškega napada na Ukrajino tekmovanje že pred dvema mesecema odvzela.

Finska in Latvija sta v kandidaturi ponudili dve znani prizorišči, Tampere, kjer prvenstvo sicer poteka že letos, ter Rigo. Finci bodo imeli dvorano za 11.600 navijačev, Latvijci z Areno Riga za 9500. V Rigi so sicer SP izvedli že v letih 2006 in 2021.

“Veseli smo vašega zaupanja in smo več kot pripravljeni, da znova gostimo svetovno prvenstvo z najboljšimi pogoji za reprezentance in najboljšim vzdušjem za navijače,” je dejal predsednik Latvijske hokejske zveze Aigars Kalvitis. 

Na kongresu je IIHF odločala še o SP elitne skupine leta 2026, kar pa je bila prav tako zgolj formalnost, saj je Švica (Zürich in Fribourg) po odpovedi Kazahstana ostala edini kandidat. Za leti 2024 in 2025 sta bili tekmovanji že oddani, čez dve leti bo gostitelj Češka s Prago in Ostravo, čez tri pa skupaj Švedska in Danska s Stockholmom in Herningom.

Komentari

Vaš komentar