Hud udarec za hokejski olimpijski turnir

Hokej 21. Dec 202120:48 > 21:14 2 komentarja
Gett Images/ Laurence Griffiths

Slovenska hokejska reprezentanca se na olimpijske igre v Pekingu ni uvrstila, a tudi, če bi ji to uspelo, na Kitajskem ne bi mogla računati na storitve najboljšega igralca, Anžeta Kopitarja, saj igralcev iz lige NHL v Aziji ne bo.

#related-news_0

Slovenija je avgusta v kvalifikacijski skupini z Dansko, Norveško in Južno Korejo osvojila 3. mesto, kar ni zadostovalo za preboj na OI v Pekingu.

Tam bo namesto “risov” nastopila državna izbrana vrsta Danske, ki pa na svojih pet hokejistov iz lige NHL februarja ne bo mogla računati. Sindikat hokejskih igralcev najmočnejše lige na svetu (NHLPA) je namreč sklenil, da zaradi porasta okužb z novim koronavirusom preventivno odpove odhod igralcev na reprezentančne obveznosti.

Nova različica virusa “omikron” je zarezala v urnik organizacije lige NHL, odpovedi in prestavitve tekem si sledijo kot po tekočem traku, zato se je načrt izpeljave tekmovanja zamaknil, olimpijske igre bi v to še dodatno posegle, česar pa si NHLPA ne želi privoščiti.

Kot poroča kanadska spletna stran Toronto Star, je imel sindikat za odločitev brez finančnih posledic pravico do 10. januarja, kar je sedaj storil, podrobnosti bodo naslednjih nekaj dni urejali z Mednarodnim olimpijskim komitejem, ki nad odločitvijo kajpak ne more biti navdušen.

Ameriški mediji špekulirajo celo o prestavitvi iger.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje