Kazahstan namučil Nemce, Latvija razžalostila Britance

Hokej 22. Maj 202220:10 > 23. Maj 2022 0:15
Delite:
Latvijci so se proti Britancem igrali z ognjem, a se vendarle niso opekli. Foto: Guliverimage

Nedeljski spored na svetovnem prvenstvu na Finskem sta odprli dve popoldanski tekmi. Latvija je v eni ključnih tekem za obstanek po preobratu ugnala Veliko Britanijo (4:3), veliko težje od pričakovanj pa je do treh točk proti Kazahstanu prišla Nemčija (5:4). Švicarji so se po zaostanku proti Franciji z 0:2 vrnili in tekmo dobili s 5:2, Švedi pa niso imeli težav v skandinavskem derbiju, sosede Norvežane so odpravili s kar 7:1.

Svetovno prvenstvo v hokeju, deseti dan

Nemci so do pete zmage na šestih tekmah prišli z veliko mučenja. Proti Kazahstanu, ki na Finskem ni zbral še nobene točke, so se že v prvi tretjini dvakrat znašli v zaostanku. A po zaslugi izvrstnega zaključka so na odmor vendarle odšli s prednostjo – 3:2. Nemčija je to prednost v nadaljevanju povišala na plus dve, a se tekmeci niso predali. Azijski hokejisti so izenačili, a je zmago varovancem Tonija Soderholma v 48. minuti prinesel Yasin Ehliz. Nemčija ima tako 15 točk, s tekmo več v skupini A zaostajajo le za stoodstotno Švico in so si že zagotovili nastop v četrtfinalu. Kazahstan pa ključna tekma za obstanek – z Italijani – čaka jutri.

Zelo napeto pa je bilo za nastopanje med elito tudi prihodnje leto že danes. V skupini B sta se namreč srečali Velika Britanija in Latvija. Prva je po 20 minutah vodila z 2:0 in bila na pragu velikega presenečenja. Tudi v drugi tretjini so Otočani vodili s plus dve (3:1), nato pa je baltskim hokejistom uspel velik preobrat. S tremi goli so prišli do tesne zmage, ki jim že zagotavlja obstanek. Britance ključna tekma čaka jutri, ko se bodo udarili z Avstrijo.

Svetovno prvenstvo v hokeju, enajsti dan

Skupina A, Helsinki

Nedelja, 22. maj:

Kazahstan – Nemčija 4:5 (2:3, 1:1, 1:1)

Švica – Francija 5:2 (0:2, 3:0, 2:0)

Lestvica:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Skupina B, Tampere

Nedelja, 23. maj: 

Velika Britanija – Latvija 3:4 (2:0, 1:2, 0:2)

Švedska – Norveška 7:1 (1:0, 4:0, 2:1)

Lestvica:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari

Vaš komentar