Kazahstanci izločili Italijane, Avstrijci so se rešili

Hokej 23. Maj 202221:40 > 22:18 0 komentarjev
Foto: guliverimage

Kazahstanci so si z zmago nad Italijo s 5:2 na svetovnem prvenstvu v hokeju na ledu zagotovili obstanek med elito, v nižjerazredno tekmovanje pa se selijo Italijani. Poleg njih so izpadli še Britanci, ki so dobro začeli, nato pa so se Avstrijci s petimi zadetki v zadnji tretjini rešili. Ob tem si je Češka z zmago nad ZDA zagotovila nastop v četrtfinalu.

Svetovno prvenstvo v hokeju, enajsti dan

V skupini A je bil boj za obstanek jasen. Odločala je tekma Italija – Kazahstan. Dvoboj dveh reprezentanc, ki na turnirju še nista zmagali. Francija si je z dvema zmagama že zagotovila obstanek, zato je obračun Italijanov in Kazahstancev odločal o tem, katera reprezentanca bo obstala v prvi skupini. Po dvoboju so se veselili Kazahstanci, ki so Italijane ugnali s 5:2 in obstali v elitni diviziji, naši zahodni sosedi pa se selijo v divizijo IA. Na drugi tekmi skupine A so Danci s 3:2 presenetili Kanadčane.

V skupini B je odločal dvoboj Avstrija – Velika Britanija. Britancem je še v zadnji tretjini kazalo izvrstno, vodili so s 3:1, nato pa so se Avstrijci vrnili od mrtvih in s štirimi zadetki v zadnjih 13 minutah poskrbeli za obstanek med elito. Veselje v avstrijskem taboru je bilo še toliko bolj nepopisno, saj so v eliti obstali šele drugič v zadnjih 18 letih. Poleg tega je Češka z 1:0 ugnala ZDA in si že zagotovila četrtfinalno vstopnico.

Svetovno prvenstvo v hokeju, dvanajsti dan

Skupina A, Helsinki

Kazahstan – Italija 5:2 (2:1, 1:1, 2:0)

Kanada – Danska 2:3 (0:2, 1:0, 1:1)

Lestvica:

Standings provided by SofaScore LiveScore

___________________________________

Skupina B, Tampere

ZDA – Češka 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Avstrija – Velika Britanija 5:3 (0:1, 0:1, 5:1)

Lestvica:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!